Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, vrea ca străinii să nu mai poată cumpăra uşor terenuri agricole în România

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, anunță modificarea legii privind vânzarea terenurilor agricole, astfel încât cetățenii străini să poată achiziționa mai greu suprafețe agricole în România.

08 mai 2016, 14:39
Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, vrea ca străinii să nu mai poată cumpăra uşor terenuri agricole în România

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat duminică, la Botoșani, că există presiuni din partea fermierilor români pentru modificarea legii, după ce suprafețe foarte mari de terenuri agricole au devenit proprietatea unor companii străine.

„Vom introduce filtre care să asigure că nu ajunge oricum și la oricine. E clar că sunt vizate persoanele care nu au cetățenie română. Este o presiune foarte mare din partea producătorilor români, care consideră că vânzarea a condus la înstrăinarea terenurilor și producătorii români nu mai au ce să lucreze”, a afirmat Irimescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată în urma unei discuții cu premierul Dacian Cioloș, iar specialiștii ministerului au termen două săptămâni pentru a finaliza un nou proiect de act normativ care să fie apoi lansat în dezbatere publică.