Acţiune de amploare pentru capturarea unui tigru aflat în libertate în apropiere de Paris

Poliţişti şi pompieri, ajutaţi de un elicopter, participă la o acţiune specială în apropiere de Paris pentru capturarea unui tigru care a fost văzut în libertate de mai multe persoane şi chiar fotografiat în cursul dimineţii de joi pe străzile din Montévrain, în estul capitalei franceze, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
13 nov. 2014, 17:49
Acţiune de amploare pentru capturarea unui tigru aflat în libertate în apropiere de Paris

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate de dimensiunea a patru sau cinci terenuri de fotbal, au cerut locuitorilor să nu îşi părăsească locuinţele şi au solicitat ca elevii să fie reţinuţi în unităţile de învăţâmânt.

Alarma a fost dată după ce felina a fost văzută în parcarea unui supermarket. Mai mult, un francez a şi fotografiat animalul, iar poza a fost preluată de presa internaţională, potrivit România TV

Cele aproximativ 60 de persoane care iau parte la căutări folosesc şi un câine urs de Carelia, specializat pentru vânătoarea de animale mari.

Vezi şi Cel mai frumos pui de tigru: Este atât de adorabil, încât ai vrea să îl strângi în braţe FOTO

Incidentul are loc la numai câţiva kilometri de Diseyland Paris, dar se pare că animalul nu ar fi fugit de acolo.

Tigrul este o specie protejată în Franţa şi, prin urmare, ‘în măsura posibilului, se va încerca adormirea’ felinei. Aceasta va fi doborâtă doar dacă devine agresivă şi periculoasă, a precizat prefectura.