Bogdan Muşatescu, actor la Teatrul Naţional Bucureşti şi fiul lui Tudor Muşatescu, a murit

Actorul Teatrului Național București Bogdan Mușatescu, fiul dramaturgului și umoristului Tudor Mușatescu, a murit, a anunțat actorul Mihai Mălaimare, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

03 ian. 2017, 20:38

„Anul începe rău, cu moartea colegului meu de Național, Bogdan Mușatescu, un om de o rară frumusețe sufletească, om care a îndurat cu o extraordinară demnitate povara celebrității numelui său și care a câștigat bătălia pe care a dus-o permanent cu sine. Într-o echipă de tineri cum eram noi la Național, Bobi făcea legătura dintre generații și dintre noi înșine. Să-l aibă Dumnezeu în grija sa!”, a scris actorul pe pagina de socializare.

Și actorul Eugen Cristea și-a exprimat părerea de rău într-un comentariu la postarea lui Mihai Mălaimare.

„Este actorul și inegalabilul prieten care m-a întâmpinat în cabina Naționalului în 1981, la debut. E primul care m-a condus pe scenă în neuitatul spectacol ‘Gimnastică sentimentală’. Am jucat alături de Bogdan în nenumărate producții ale TNB. Un om de o rară și aleasă frumusețe sufletească. Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus actorul.

Pe site-ul Teatrului Național se precizează că înmormântarea artistului va avea loc pe 5 ianuarie, la cimitirul Bellu. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului se află depus la capela Cimitirului Bellu.

Conform biografiei prezentată pe site-ul Teatrului Național, primul rol al lui Bogdan Mușatescu a fost Pajul, din spectacolul „Maria Stuart” de Friedrich Schiller, în regia Miron Nicolescu, în anul 1964, urmat de roluri în spectacole semnate de Sică Alexandrescu, Moni Ghelerter, Horea Popescu, Radu Penciulescu, Ion Cojar, Grigore Gonța, Victor Ioan Frunză, Felix Alexa. El a mai avut și alte roluri în teatru radiofonic și în televiziune. A fost, de asemenea, asistent de regie, în 1983, la spectacole regizate de Grigore Gonța și Mihai Berechet.