AIMEE IACOBESCU a murit

AIMEE IACOBESCU a murit. Actrița suferea de cancer şi a decedat la vârsta de 71 de ani, într-un spital din Capitală. A fost una dintre marile doamne ale teatrului românesc şi a rămas în amintirea publicului cu rolul Domniţei Ralu din seria "Haiducii".  

RomaniaTV.net
27 mart. 2018, 08:05
AIMEE IACOBESCU a murit

Actriţa Aimee Iacobescu a murit după o luptă dură cu cancerul. Anul trecut pe vremea asta, actriţa mărturisea că trece prin momente cumplite, spunea că de Paşte nu a putut ieşi din casă şi că îşi păstra echilibrul cu greu. Mai mult, avea şi probleme finaciare, spunea că majoritatea banilor se duc pe medicamente şi că abia îşi permite să cumpere două mere pe săptămână.

Fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, împreună cu care a şi studiat actoria se va întoarce în ţară de la Paris pentru înmormântare. 

Aimee Iacobescu a murit. Gestul disperat pe care l-a făcut acum doi ani: Vreau să trăiesc! VIDEO

Aimée Iacobescu s-a nascut de fapt pe 23 iunie 1946, dar în acte a fost declarata data nasterii 1 iulie, in localitatea Unguriu, judetul Buzau. Fiică a unui farmacist, colonel de armată, a intrat la Actorie împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deși locurile erau extrem de puține.

Aimee Iacobescu a absolvit ca sefa promotiei din 1968 Secția de Actorie a Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București (IATC), la clasa profesoarei Beate Fredanov, asistenți Octavian Cotescu și Laurențiu Azimioară.

Debutul în teatru a avut loc la varsta de 16 ani, cand a jucat in spectacolele „Alizuna” de Tina Ionescu Demetrian si „Adam și Eva” de Aurel Baranga.

Aimee Iacobescu a rămas în amintirea publicului cu rolul Domniței Ralu din seria Haiducii, în regia lui Dinu Cocea.