ACUZAŢII de ABUZ într-un dosar girat de procurorul Augustin Lazăr. Un român urmează să îşi piardă casa VIDEO

Caz disperat al unui român care urmează să îşi piardă casa, după ce a fost condamnat de instanţele din ţara noastră pentru un presupus furt comis în Germania. Laurenţiu Vitan spune că la dosar nu a existat o probă a furtului, iar singura dovadă a fost un extras de cont fals, care atestă că cetăţeanul german a scos banii dintr-o bancă, informează România TV. În anchetă nu s-a apelat la o comisie rogatorie, care să cerceteze fapta comisă în Germania, iar dosarul poartă şi semnătura procurorului general Augustin Lazăr.

25 feb. 2017, 17:24
ACUZAŢII de ABUZ într-un dosar girat de procurorul Augustin Lazăr. Un român urmează să îşi piardă casa VIDEO

Un extras de cont a fost proba forte în dosarul în care Laurenţiu Vitan a fost condamnat pentru furtul a 10.000 de euro. Extrasul atestă doar că tatăl său vitreg a retras banii dintr-un cont, dar în dosar nu există o dovadă clară a furtului. Laurenţiu spune că statul german nu a fost sesizat niciodată cu privire la furt şi nu a autentificat documentele depuse în dosarul din România.

Citeşte şi Augustin Lazăr, despre protocolul dintre SRI şi DNA: Nu există nicio echipă mixtă

Parchetul Mediaş, acelaşi care l-a anchetat pe român, a început cercetările şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a sesizat că extrasul de cont pare fals. Cercetarea s-a clasat, iar dosarul lui Laurenţiu Vitan a mers mai departe, cu girul lui Augustin Lazăr, procuror şef la Alba în acea vreme.

Curtea de Apel Alba l-a condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pe bărbat şi l-a obligat la plata a 18.000 de euro, dintre care 5.000 doar daunele morale către păgubit.

„Acum la 1 martie se judecă procesul cu casa şi să îmi scoată casa la licitaţie şi o să-mi pierd casa pe nedrept”, a spus acesta.

Acum, singura şansă a bărbatului este calea extraordinară de atac a revizuirii, iar cazul său a atras atenţia Asociaţiei Drepturilor Omului din România.

Citeşte şi Augustin Lazăr, despre abuzul în serviciu: De acord să fie reformulat, dar nu în maniera în care să nu poată fi folosit