Adevărată maşină de făcut bani. Această companie nu a pierdut bani din 1990 până astăzi

Publicat: Luni, 23 Aprilie 2018 13:08 // Actualizat: Luni, 23 Aprilie 2018 13:08 // Sursa: romaniatv.net

Renaissance Technologies este un fond hedge recunoscut în SUA. Mai ales din prisma faptului că este creatoarea fondului de investiţii Medallion, probabil cea mai bună maşină de făcut bani din lume, scrie Bloomberg. În Medallion pot lucra doar angajaţii Renaissance (300 de angajaţi dintre care 90 au doctorate). 

Foto: techinasia.com

Fondul, recunoscut pentru secretomania sa, a produs în ultimii 28 de ani profituri de 55 miliarde de dolari, fiind cu 10 miliarde de dolari mai profitabil decât cele conduse de miliardarii Ray Dalio sau George Soros, scrie businessmagazine.ro.

Citeşte şi Studiu: Până acum, românii se temeau că vor rămâne fără serviciu. Acum au o nouă frică

Mai mult, a reuşit această performanţă în mai puţin timp şi cu mai puţine active. Este fondul care nu pierde bani aproape niciodată (un singur an a fost pe minus).

"Renaissance este versiunea comercială a proiectului Manhattan (n.r proiectul de dezvoltare a primei arme nucleare)", spune Andrew Lo, profesor de finanţe la MIT. Acesta îi atribuie o mare parte din succesul fondului fondatorului Jim Simons (78 de ani) care a creat fondul în 1982 şi a adus muţi oameni de ştiinţă. "Compania reprezintă vârful fondurilor de investiţii "quant" - (n.r care sunt bazate algoritmi care decid dacă o investiţie este atrăgătoare sau nu. Decizia finală de a vinde sau a cumpăra este realizată de calculator). Nimeni nu se apropie de performanţa lor", mai spune Lo.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cum să faci bani fond de investitii fond hedge Renaissance Technologies SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6603
RON
26 Sep
noapte 6 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H