ADMITERE Colegiul Nautic Român 2016. Vezi cum poţi ajunge comandant în marina comercială internaţională

ADMITERE Colegiul Nautic Român 2016. Înscrieri record pentru examenul de admitere din luna iulie. Colegiul Nautic Român, în cel de al 3-lea an de când a deschis filiala din Constanţa, a înregistrat în prezent un număr record de candidaţi pentru prima sesiune de admitere.

27 iul. 2016, 14:50
ADMITERE Colegiul Nautic Român 2016. Vezi cum poţi ajunge comandant în marina comercială internaţională

ADMITERE Colegiul Nautic Român 2016. Prima sesiune de admitere la Colegiul Nautic Român s-a desfasurat pe data de 23 iulie 2016 si a constat intr-un examen scris la limba engleza si un interviu, tot in limba engleza, cu un evaluator.

Programa de invatamant este cea aprobata de Autoritatea engleza iar toate disciplinele de studiu se predau in totalitate in limba engleza, de comandanti si sefi mecanici agreati de partea engleza.

„Anul acesta inregistram o premiera. Recent, am lansat un program in parteneriat cu South Tyneside College din Anglia. Practic studiezi primul an in Romania, insa brevetul se ia in Marea Britanie – dupa inca un an de studiu teoretic si doi ani de practica imbarcata. Numarul celor care s-au inscris la examenul din luna iulie este cu cel putin 15-20% mai mare in comparatie cu sesiunea de examene de anul trecut. Consideram ca acest program colaborativ cu South Tyneside College este un real succes”, a declarat Stelian Cojocaru, presedintele Colegiului Nautic Roman.

Potrivit parteneriatului incheiat cu South Tyneside College – cel mai vechi colegiu maritim din Marea Britanie – cadetii Colegiului Nautic Roman vor studia un an in Romania si un an in Anglia. Urmeaza apoi un stagiu de 12 luni de practica imbarcata, garantat prin contractul de studii de catre cele doua institutii de scolarizare. In plus, in timpul voiajelor de practica, cadetii Colegiului vor primi diurna.

La finalul celor aproape patru ani, absolventii isi vor da examenele pentru obtinerea brevetului de ofiter in Anglia, la Autoritatea Maritima a Marii Britanii. In plus, absolventii primesc si o diploma de studii Higher National Diploma in „Stiinte nautice”, respectiv „Inginerie marina” eliberata de autoritatile engleze.

„Urmand acest program, tinerii au ocazia sa ajunga comandanti in marina comerciala internationala pana la varsta de 30 de ani, deoarece legislatia maritima engleza prevede stagii in grad mai scurte! Iar brevetul eliberat de autoritatea engleza si accesul pe piata engleza a crewing-ului, la ea acasa, reprezinta mari atu-uri pentru orice tanar ofiter. In acest program romano-englez este inclus si cursul de trecere la nivel managerial de 6 luni, cu 3 luni in Colegiul Nautic Roman si 3 luni in colegiul partener din Anglia, curs care se incheie cu brevet englez eliberat de Autoritatea maritima din Regatul Unit; la acest curs au acces toti absolventii, nu doar ai Colegiului Nautic Roman! Atat noi cat si partenerii nostri englezi oferim variante de finantare, astfel incat efortul financiar sa nu fie major”, a mai punctat Stelian Cojocaru.

Urmatoarea sesiune de admitere va fi organizata in data de 10 septembrie.