ADMITERE FACULTATE 2014. ESEU MOTIVAŢIONAL, probă eliminatorie de anul acesta în unele facultăţi

ESEU MOTIVAŢIONAL este de anul acesta probă obligatorie şi eliminatorie în unele facultăţi din România. Absolvenţii de liceu care şi-au dorit să intre la Academia de Studii Economice (ASE) sau la Facultatea de Sociologie sau la cea de Filosofie ale Universităţii din Bucureşti au avut de prezentat un astfel de eseu motivaţional. Candidaţii au trebuit să spună, printre altele, de ce îşi doresc să studieze la facultatea aleasă, cum îşi imaginează viaţa de student în această instituţie de învăţământ şi care sunt reuşitele pe care le-au avut până acum, potrivit gandul.info.

RomaniaTV.net
22 iul. 2014, 09:08
ADMITERE FACULTATE 2014. ESEU MOTIVAŢIONAL, probă eliminatorie de anul acesta în unele facultăţi

ESEUL MOTIVAŢIONAL a fost introdus, din acest an, în România, drept criteriu eliminatoriu la admiterea la ASE şi la Facultatea de Sociologie şi cea de Filosofie de la Universitatea din Bucureşti. ESEUL de maximum 500 de cuvinte este notat cu „admis” sau „respins”, iar diferenţa dintre cei admişi o fac notele obţinute la proba de limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat şi cele de la a doua probă din cadrul examenului de maturitate.

Profesorul universitar dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, a declarat pentru gandul.info că eseul motivaţional poate oferi indicii importante despre pregătirea viitorului student.

„Poate să arate maturitatea în gândire, aderenţa la programa de studiu, îţi arată dacă acel absolvent a citit măcar o dată în viaţa lui o carte de filosofie, de exemplu. Îţi arată dacă e cu adevărat interesat de facultate sau completează doar formal nişte câmpuri. Primele care l-au introdus au fost facultăţile umaniste ale Universităţii, dar au fost discuţii inclusiv pentru introducerea eseului motivaţional la Facultatea de Chimie. În scurt timp, eseul motivaţional va fi criteriu de admitere în toate facultăţile„, spune Mircea Dumitru.