ADMITERE LICEU 2015 EDU.RO: Concurenţă pentru şcolile de elită. Emoţii la REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015

ADMITERE LICEU 2015, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015. Între cei peste 1.200 de elevi constănţeni cu medii de admitere peste 9 la Evaluarea Naţională 2015 se regăsesc numeroşi copii buni provenind de la unităţi de învăţământ din mediul rural şi care ar putea părea că nu constituie o concurenţă pe locurile din liceele de elită ale Constanţei. 

RomaniaTV.net
06 iul. 2015, 03:56
ADMITERE LICEU 2015 EDU.RO: Concurenţă pentru şcolile de elită. Emoţii la REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015

ADMITERE LICEU 2015, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015. Două dintre elevele cu media de absolvire 10 pe linie provin de la Şcoala „Lucian Grigorescu” din municipiul Medgidia. Prof. Sorina Eftimi, directorul instituţiei, declara pentru Cuget Liber că una dintre fete, Nicoleta Manea, se va muta la o mătuşă şi îşi va continua studiile la Colegiul „Mircea”, iar Adina Sucevan va rămâne în Medgidia. „Vreo şase-şapte copii buni de la noi vor pleca la licee din Constanţa, iar din câte ştiu eu, vreo doi-trei au apartamente în Constanţa, restul mutându-se la rude”, ne-a explicat prof. Eftimi. 

De asemenea, în ierarhie am găsit mulţi elevi cu media de absolvire peste 9 provenind de la Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Medgidia. 

„Avem elevi buni şi ne mândrim cu realizările lor. Vineri (n.r. – 3 iulie), când ne-am întâlnit cu părinţii, am aflat de exemplu că Dragoş Petruţ Marin şi Andreea Bălan au optat pentru Colegiul «Mircea», iar o altă fată foarte bună, Miruna Penaru, va pleca la Breaza, pentru că îşi doreşte să devină medic militar. Avem numeroşi elevi de 10 care au făcut de-a lungul anilor naveta şi cu care ne-am mai întâlnit şi ne-au povestit că a meritat din plin tot efortul. Un exemplu este şi fostul nostru elev Memet Edvin, care a făcut naveta la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, iar acum predă la Harvard”, a mai declarat cu mândrie prof. Zişan Şicu, directorul acestei şcoli. 

Un alt copil din mediul rural cu media de absolvire 10 este şi Teodora Ion, de la Şcoala Gimnazială din Cuza Vodă. 

Cu media de absolvire maximă a celor patru ani de gimnaziu am mai regăsit în ierarhia judeţeană copii de la şcoli din Lumina, Valu lui Traian, Năvodari, Liceul Tehnologic din Mihai Viteazu, ultima medie de 10 consemnând-o un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Pecineaga. 

Luni, se eliberează fişele de înscriere pentru candidaţii care solicită să participe la admitere în alt judeţ, acestea urmând a fi depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, la Biroul informatizare. 

Ceilalţi elevi constănţeni care nu s-au grăbit să-şi completeze fişele cu opţiunile mai au timp la dispoziţie astăzi şi mâine, tot în acest interval fiind introduse şi în baza de date computerizată.