ADMITERE LICEU EDU.RO: Cum s-a facut REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2017 ARAD UPDATE

ADMITERE LICEU EDU.RO: Au fost depuse, în total, 168 de contestații la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2016-2017.

11 iul. 2017, 16:04
ADMITERE LICEU EDU.RO: Cum s-a facut REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2017 ARAD UPDATE

ADMITERE LICEU EDU.RO: Vineri, 30 iunie, au fost afișate rezultatele după contestații ale examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, ce s-a desfășurat în perioada 19-21 iunie. Au fost depuse 80 de contestații la Limba și literatura română, 79 la matematică și 9 la limba și literatura maternă.

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2017 ARAD

Peste 2.700 de elevi din judeţul Arad din cei aproximativ 3.400 de absolvenţi de clasa VIII-a au fost admişi în licee, cu medii începând de la 2,03. Cea mai mare de admitere a fost 9,95, obţinută de singura elevă care a avut 10 la evaluarea naţională. Peste 350 de elevi au intrat la liceu cu medii mai mici de 5, iar câteva sute de locuri au rămas neocupate.

În prima etapă de admitere în cele 39 de licee din judeţul Arad, 2.701 elevi arădeni au fost declaraţi admişi, dintre care 2.399 au fost repartizaţi computerizat, în timp ce restul au intrat la licee vocaţionale sau au fost înscrişi pe locuri speciale, cum ar fi cele pentru romi.

Eleva Alexandra Perpelici, care a încheiat ciclul gimnazial la Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” Arad, a obţinut cea mai mare medie de admitere, respectiv 9,95. Ea a fost repartizată, conform opţiunii sale, la acceaşi şcoală, la profil real. La evaluarea naţională, eleva obţinuse singura medie de 10 din judeţ, iar media sa de absolvire a gimnaziului este 9,79.

 

Dintre cei ce au depus contestațiile, 20 de candidați au rămas cu nota inițială, nefiind modificată, în timp ce 104 au avut norocul să primească punctaj mai mare în urma reevaluării lucrărilor. Cu mai puțin noroc au fost 44 de elevi care au ales să conteste notele primite, iar în urma reevaluării, acestea au fost scăzute. 

Înscrierea în clasa a IX-a

Pentru absolvenții clasei a VIII-a urmează înscrierea la liceu, care se face conform unui program afișat de unitățile de învățământ, fiind necesare cererea de înscriere, cartea de identitate în copie legalizată, adeverința cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională, foaia matricolă pentru clasele V-VIII și fișa medicală.

Media de admitere

În ultimii ani, ponderea avută de media generală pe clasele V-VIII în media de admitere la liceu a fost tot mai mică. Anul acesta, media pe clasele V-VIII reprezintă doar 20% din media de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN, unde MA reprezintă Media de admitere, ABS media generală de absolvire a claselor V-VIII, iar EN reprezintă media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.