Adrian Iovan şi-a presimţit moartea. Vezi ce spunea cu doar 24 de ore înainte de prăbuşirea avionului

Adrian Iovan a fost pilotul de la manşa avionului. El avea 38 de ani de zbor şi, chiar dacă ieşise la pensie, continua să piloteze pentru a face un ban în plus. Ieri, Iovan s-a folosit de toată experienţa pentru a aduce la sol avionul în care se afla, alături de alte 7 persoane. A reuşit să salveze 5 dintre ele, dar cu preţul propriei vieţi. Cu doar 24 de ore înainte de tragicul accident, Iovan facea declaraţii uluitoare.

RomaniaTV.net
21 ian. 2014, 08:12
Adrian Iovan şi-a presimţit moartea. Vezi ce spunea cu doar 24 de ore înainte de prăbuşirea avionului

Cu doar 24 de ore înainte de tragicul accident, Adrian Iovan oferea ultimul său intreviu, iar vorbele sale au fost ca o presimţire sumbră a ceea ce urma să se întâmple.

„Poate exista întordeauna u periocol de a i se face rău omului şi să fie nevoie de a ateriza undeva de urgenţă pentru a primi îngrijiri medicale. O călătorie cu avionul sau vaporul poate să-ţi scurteze viaţa cu mulţi ani”, a spus Iovan cu doar 24 de ore înainte de accident la antenastars.ro.

Adrian Iovan a devenit celebru în urma căsătoriei cu designerul Romaniţa Iovan. Numele pilotului a apărut atunci într-un scandal de proporţii, după ce a împuşcat mortal un hoţ care a intrat noaptea în casă. Judecatorii au decis însă că Iovan era în legitimă apărare şi a fost absolvit de orice vină.

Citeşte şi: Lucruri neştiute despre Adrian Iovan într-un INTERVIU INCREDIBIL: Când eram mic vroiam să fiu gunoier

După 5 ani de mariaj, cei doi au divorţat, iar copilul în vârstă de 2 ani a rămas în grija mamei. A fost începutul declinului pentru Adrian Iovan. A divorţat, a rămas fără loc de muncă, iar pensia i-a fost micşorată.

Şi necazurile nu s-au oprit aici. Anul trecut, Adrian Iovan a rămas fără tată. A continuat însă să zboare. Deşi ieşise la pensie, Iovan zbura ori de câte ori era solicitat şi a fost şi instructor la şcoala de aviaţie. A fost un pilot adevărat până în ultima clipă. Deşi putea să scape cu viaţă din accidentul care l-a ucis, a preferat să încerce o aterizare forţată şi să salveze cât mai multe vieţi.

Un avion cu personal medical la bord s-a prăbşit, luni după-amiază, la limita judeţului Cluj cu Alba, în apropierea localităţii Fântânele, într-o zonă greu accesibilă, potrivit România TV. În aeronava care a decolat de pe Aeroportul Băneasa spre Oradea se aflau mai multe cadre medicale. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan.

ADRIAN IOVAN A MURIT luni după ce a fost inconştient timp de câteva ore, a declarat la România TV un localnic care a reuşit să ajungă până la locul în care un avion s-a prăbuşit.

Vezi: Imagini ŞOCANTE de la locul prăbuşirii avionului. GALERIE FOTO

Biografia de pilot adevarat a lui Adrian Iovan a început cu pilotoajul pe AN 2-uri. Sase ani la agricultura… În scoala a fost primul…, în ’79, un YAR 823. La viata sa a stat la mansa mai multor tipuri de aeronave: IL 18, AN 24, BN 2 si, cel mai important, a pilotat marile Boeing-uri 737. Pe ele, Adrian Iovan a zburat peste 13.000 de ore. Ieşit la pensie, Adrian Iovan îşi completa veniturile pilotând BN 2-uri, „Britten Norman 2” cu opt locuri.

Adrian Iovan era bunic la 55 de ani

Avea 26 de ani când Adrian Iovan s-a însurat prima oara. „A fost o casnicie frumoasa, dar obisnuita. E normal sa fiu bunic. Fata mea are 28 de ani”. A doua nevasta i-a fost creatoarea de moda Romanita IOVAN, fosta marea iubire a lui IRINEL COLUMBEANU.

Adrian Iovan s-a casatorit cu Romanita Iovan (fosta Ciolcan) în iunie 2003. Cei doi au un baietel de 7 ani, Adrian Albert. Mariajul creatorei de moda Romanita Iovan cu pilotul de aviatie Adrian Iovan s-a încheiat prin procesul de divort care a avut loc la Judecatoria sectorului 1.

Cuplul Iovan a intrat în atentia presei în octombrie 2005, când Bogdan Iancu, un hot care a intrat prin efractie în locuinta acestora din Bulevardul Primaverii, a fost împuscat de Adrian Iovan.

Avionul a decolat de pe Aeroportul Băneasa din Bucureşti în jurul orei 13.30 şi se îndrepta spre Oradea. La bord erau patru medici şi un medic rezident care mergeau să recolteze organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Incidentul aviatic a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112, la ora 16.16, de către o persoană care se afla în avion. Bărbatul a anunţat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă şi că sunt persoane rănite.

Forţe impresionante s-au mobilizat imediat pentru găsirea victimelor. Salvatorii au fost nevoiţi să pornească pe jos în căutarea victimelor. Au scotocit fiecare metru de munte, conştienţi că starea răniţilor se agravează. Echipaje SMURD, ambulanţe, jandarmi şi salvamontişti din patru judeţe au plecat spre locul în care a căzut avionul.

ADRIAN IOVAN, cinci ore încarcerat

Salvatorii au ajuns la victime după mai bine de cinci ore. A fost prea târziu pentru pilotul Adrian Iovan. O echipă de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică se va deplasa la locul accidentului aviatic produs luni, la limita județelor Cluj și Alba, în vederea acordării de sprijin în cercetarea locului faptei. Echipa este formată din experți în accidente aviatice, fiind condusă de directorul I.N.C. – I.G.P.R.. Ofițerii specialiști vor efectua cercetarea la fața locului, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor. Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir. După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.