Adrian Mutu, decizie-bombă înainte de ROMÂNIA-GRECIA

Adrian Mutu a anunţat că se retrage de la naţională atât timp cât Victor Piţurcă este selecţionerul României. 

18 nov. 2013, 13:54
Adrian Mutu, decizie-bombă înainte de ROMÂNIA-GRECIA

Adrian Mutu, Ajaccio, a şocat duminică, după ce a postat pe Facebook o poză cu faţa lui Mr. Bean ataşată de corpul lui Victor Piţurcă. Mai multe detalii aici şi reacţiile fanilor

La 24 de ore de la acel moment, atacantul lui Ajaccio spune că nu va mai fi convocat de selecţioner, decizia acestuia fiind luată de mult timp: „Degeaba am sperat eu şi ceilalţi suporteri că voi fi convocat. Decizia a fost luată de mult timp şi nu are legătură cu forma sportivă, nu vrea să recunoască.

Porţile naţionalei sunt închise cu Victor Piţurcă antrenor, asta e clar. Nu mă retrag de la echipa naţională, vreau să mai joc, dar momentan sunt retras. Cu Piţurcă sunt retras de la naţională. Suporterii au fost mereu lângă mine, le mulţumesc pentru asta”, a spus Mutu la Dolcesport.

Atacantul român regretă faptul că nu poate fi prezent la Cupa Mondială din Brazilia: „Îmi pare rău, normal, că nu sunt la acest baraj. Dacă domnul Piţurcă se aştepta ca eu să stau şi să mă uit cum echipa naţională pierde barajul de a merge la Rio şi să nu am nicio reacţie, se înşală. Eu aveam şi speranţe să fiu în formă pentru la vară, e un Campionat Mondial la care orice jucător ar vrea să joace. Nu aveam niciun dubiu că suporterii nu vor fi alături de mine, tot timpul au fost lângă mine„.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 şi Salpingidis ’20. Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri. În cazul în care România va câştiga cu scorul de 3-1, meciul va intra în prelungiri, iar dacă scorul se menţine şi după 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.