Adrian Sobaru rămâne în arest la domiciliu

După ce săptămâna trecută a intrat cu forţa în curtea Palatului Victoria, Adrian Sobaru a ajuns astăzi la Instititul de Medicină Legală. Fostul angajat al TVR a fost expertizat psihiatric, la cererea parchetului. În faţa procurorilor, Adrian Sobaru a recunoscut că a vrut să-şi dea foc. Între timp, judecătorii au decis definitiv ca el să rămână în arest la domiciliu.

03 oct. 2014, 14:30
Adrian Sobaru rămâne în arest la domiciliu

Adrian Sobaru a petrecut aproximativ trei ore la Insititul de Medicină Legala. În tot acest timp a raspuns la intrebarile puse de medicii psihiatri, iar. rezultatele acestei testari vor veni peste cateva zile. Abia atunci se va afla daca fostul angajat TVR a avut discernamant cand a intrat cu masina in curtea Guvernului.

„Sanatate multa! Ştiu doar ca iubesc”, acestea au fost cuvintele rostite de Adrian Sobaru la intrarea în sediul IML. Expertiza psihiatrică a fost cerută de procurorul care instrumentează cazul său. Sobaru a fost adus cu mandat pentru că, iniţial, a refuzat testarea.

Dacă se va descoperi că are probleme psihice, Adrian Sobaru ar putea fi internat la un spital pentru a se trata. În faţa procurorilor Subaru a recunoscut că a vrut să-şi dea foc în curtea Palatului Victoria.

„A recunoscut ca a facut o fapta penala in acest proces in care crede, dar in acelasi moment i-a spus dna procuror, recunosc, sunt vinovat, solicit sa luati acord de recunoastere a vinovatiei pe fapte asa cum au retinute”,  a declarat Vladimir Florea, avocat Adrian Sobaru.

Adrian Sobaru a intrat, pe 24 septembrie, cu maşina în gardul Guvernului. Acesta se afla singur într-o Dacie Break, când a forţat bariera de intrare în curtea Guvernului, prin zona de acces a demnitarilor. Acesta a rupt bariera şi a ajuns cu maşina în faţa Palatului Victoria.

Adrian Sobaru a fost imobilizat şi încătuşat de jandarmi şi SPP-işti. Bărbatul a fost luat cu duba de poliţie şi dus la Secţia 1 din Bucureşti.

În decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului, în timpul unei şedinţe, invocând faptul că i s-a tăiat ajutorul de însoţitor pentru persoană cu handicap pe care îl are pentru fiul său, bolnav de autism. Acesta a căzut atunci de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. Bărbatul purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi libertatea”.