Adriana Săftoiu, după retragerea lui Ludovic Orban: Am spus că accept să candidez la Primăria Capitalei

Prim-vicepreşedintele PNL, Adriana Săftoiu, a declarat că luni a acceptat să reprezinte partidul la alegerile pentru Primăria Capitalei, dar că ulterior, conducerea partidului a fost cea care decis că este nevoie de un candidat din afara formaţiunii, optând pentru Marian Munteanu.

14 apr. 2016, 15:40
Adriana Săftoiu, după retragerea lui Ludovic Orban: Am spus că accept să candidez la Primăria Capitalei

Adriana Săftoiu a declarat, la Digi 24, că şi-a arătat disponibilitatea de a candida după retragerea lui Ludovic Orban.

Eu am vorbit inclusiv cu domnul Predoiu, care este preşedintele organizaţiei de Bucureşti şi are o mare responsabilitate în această campanie. Am spus atunci că domnul Predoiu fiind şi preşedintele organizaţiei Bucureşti ar avea cu singuranţă şanse mari şi susţinerea organizaţiei. Domnul Predoiu a refuzat şi atunci am spus că accept să candidez la Primăria Capitalei”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL, precizând că discuţia a avut loc luni.

Marţi dimineaţa s-au făcut „evaluări” şi s-a ajuns la concluzia că un candidat din afara partidului ar avea mai multe şanse.

Întrebată dacă este o soluţie impusă de preşedinte Iohannis, Săftoiu a negat.

Adriana Săftoiu a sugerat că decizia de a-l susţine pe Marian Munteanu din partea PNL nu a fost una fericită, deşi s-a declarat convinsă că liderii partidului, nominalizându-i pe Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Ilie Bolojan, „au avut cele mai bune intenţii”.

Întrebată dacă prin sprijinul acordat lui Marian Munteanu liberalii „au pierdut online-ul”, aceasta a răspuns: „Greu de spus, unii spun ca da”.

CITEŞTE ŞI: Ludovic Orban, la DNA: Am toată disponibilitatea de a da declaraţii pentru a se face lumină în acest caz