Ludovic Orban, la DNA: Am toată disponibilitatea de a da declaraţii pentru a se face lumină în acest caz

Liberalul Ludovic Orban s-a prezentat joi la Secţia 23 Poliţie, după ce procurorii DNA au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, Ludovic Orban a ajuns şi în faţa procurorilor anticorupţie însoţit de avocat.

14 apr. 2016, 07:57
Ludovic Orban, la DNA: Am toată disponibilitatea de a da declaraţii pentru a se face lumină în acest caz

Orban nu a dorit să dea declaraţii presei referitoare la omul de afaceri căruia i-ar fi pretins cei 50.000 de euro pentru care îl acuză procurorii.  „Nu vreau să afectez bunul mers al anchetei prin divulgarea de informaţii din dosar”, a subliniat Ludovic Orban în faţa presei la intrarea la DNA. Fostul lider liberal a punctat că nu poate să facă vreo speculaţie şi poate preciza dacă „a fost lucrat de cineva”.

„Azi sunt asistat de avocat şi am toată disponibilitatea de a da declaraţii pentru a se face lumină în acest caz”, a spus Orban.

De asemenea, Orban a declarat că nu este în măsură să comenteze nominalizarea lui Marian Munteanu de către PNL. ”Nu fac niciun fel de consideraţii asupra candidatului PNL. Este decizia pe care a luat-o Biroul Politic al PNL, ca atare e o decizie pe care o respect”, a spus el.

Citeşte şI:  Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, validată în unanimitate de BPN al PNL

Întrebat dacă va contesta măsura controlului judiciar, el a răspuns: ”Rămâne de văzut”.

Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii DNA pentru săvârșirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Potrivit DNA, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

„Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban o deţine în cadrul unui partid și a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, susţin procurorii.