Agonie şi dramatism, la maraton. O sportivă se târăşte spre sosire, în aplauzele publicului VIDEO

O sportivă din Namibia, Beata Naigambo, a fost protagonista unor momente dramatice în finalul cursei de maraton din cadrul Jocurilor Commonwealthului, de la Glasgow. Ea a reuşit să treacă linia de sosire, însă efortul său a fost impresionant.

30 iul. 2014, 08:46

Maratonul este proba probelor în atletism. Este cursa la capătul căreia lacrimile de durere se împletesc cu cele de fericire, iar ultimul sportiv care trece linia de sosire este aplaudat cu mai multă frenezie decât primul clasat.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a s-a invitat la un selfie. Poză excepţională cu Majestatea Sa FOTO

Cursa de maraton din cadrul Jocurilor Commonwealthuui, de la Glasgow, a oferit secvenţe epice, cu profunde accente dramatice atunci când namibianca Beata Naigambo s-a prăbuşit literalmente înaintea liniei de sosire. Corpul nu o mai asculta, picioarele i se împleticeau, dar publicul i-a fost tot timpul alături, iar sportiva a reuşit cu eforturi supraomeneşti să parcurgă cei câţiva metri care o despărţeau de finiş.

Imaginile sunt emoţionante.

Mai jos, un alt clip la fel de emoţionant, care a marcat istoria Jocurilor Olimpice, petrecut la Olimpiada de la Barcelona, în 1992. Derek Redmond, favoritul probei de 400 de metri, s-a accidentat la jumătatea cursei şi a căzut în genunchi de durere. După câteva secunde s-a ridicat și a continuat să alerge, cu greutate, nedorind sub nicio formă să abandoneze cursa.

La un moment dat, tatăl lui Derek Redmond a intrat pe pistă să-și convingă fiul să renunțe, dar acesta nu a vrut. În acel moment tatăl l-a ajutat să treacă de linia de sosire

Clipul cu Beata Naigambo

Clipul cu Derek Redmond