Ai o căsnicie toxică? Ce e mai bine pentru copil, să rămâi sau să te desparţi?

Pana nu demult, o casnicie toxica devenea tinta judecatii celorlalti. Divortul nu era privit cu ochi buni, iar cei care divortau erau considerati persoane egoiste, care nu se gandesc ca distrug vietile copiilor lor. Cu timpul, mentalitatile s-au mai schimbat, dar inca exista perceptia ca nu se ia in calcul binele copilului in caz de divort.

20 iun. 2018, 20:52
Ai o căsnicie toxică? Ce e mai bine pentru copil, să rămâi sau să te desparţi?

Dar oare, este mai bine pentru un copil sa traiasca intr-o casnicie toxica, intr-un mediu in care exista zilnic tensiuni, certuri, jigniri si chiar violenta?

Din pacate, copiii simt nefericirea parintilor, chiar si cand acestia o disimuleaza. Copiii simt raceala dintre parinti. Ba mai mult, copiii ajung sa se invinovateasca pentru neintelegerile dintre parinti.

Iata cum afecteaza copiii o casnicie toxica a parintilor.

1.     Se simt nesiguri

Razboiul, chiar si tacut, dintre parinti isi infige coltii in mintea copiilor. Acestia devin nesiguri, incep sa se invinovateasca, sa isi piarda echilibrul si increderea de sine. Copilul se va indeparta de parinti, chiar daca in interiorul lui tanjeste dupa dragostea acestora.

Copilul va renunta la prieteni, va renunta la creativitate, se va inchide in el. Batalia parintilor va deveni si batalia lui, iar viata lui va deveni din ce in ce mai complicata.

2.     Tensiune constanta

Relatia parintilor lasa urme adanci in sufletul copiilor si pentru totdeauna. Atunci cand lucrurile nu sunt cum ar trebui sa fie, copilul incepe sa simta tensiune, incordare. Acestea vor determina probleme de natura psihica si comportamentala.

3.     Schimbari de stare

Cand parintii au o casnicie toxica si nu ajung sa-si rezolve problemele, copiii incep sa aiba tulburari de comportament. Nu vor intarzia sa apara abuzurile de substante interzise, tulburari de personalitate, depresie etc.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.