Ai pastile expirate şi nu ştii ce să faci cu ele? Vezi cum trebuie să procedezi

Nu este indicat sa pastrezi in casa medicamente, unguente sau siropuri care au termenul de valabilitate depasit. Astfel, in dulapiorul cu medicamente se gasesc pastile pe care le folosesti rar sau pe care le-ai achizitionat la sfatul unor amici si n-ai avut nevoie de ele cu adevarat. Asadar, exista momente cand iti dai seama ca acele medicamente au expirat si nu stii daca le mai poti utiliza in vreun fel. Specialistii recomanda sa aruncam acele pastile. In continuare, iti prezentam modalitatea in care ar trebui sa procedezi pentru a scapa de acele medicamente nedorite.

01 dec. 2015, 21:33
Ai pastile expirate şi nu ştii ce să faci cu ele? Vezi cum trebuie să procedezi

In primul rand, trebuie sa verifici pe ambalaj termenul de valabilitate a pastilelor sau a unguentelor. In cele mai multe situatii, ele au un termen de pana la 24 de luni. Trebuie mentionat insa faptul ca asta nu inseamna ca, dupa o zi sau cateva saptamani de la data expirarii, ele isi vor pierde eficacitatea.

Doctorii sustin ca unele medicamente mai pot fi utilizate chiar si la o luna dupa data expirarii. Totusi, in cazul siropurilor ce au un termen de valabilitate de cateva zile, este indicat sa nu le mai tii in casa sau sa le folosesti mult timp dupa expirare.

Cum poti scapa de aceste medicamente

Asa cum spuneam, specialistii in domeniul medical afirma ca aruncarea acestor medicamente expirate este cea mai buna actiune. Chiar daca una dintre solutiile ce par rapide si eficiente este aruncarea lor in vasul de toaleta ori la cosul de gunoi, aceste optiuni pot avea consecinte destul de grave, nefiind recomandate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO