Air Europa a ANULAT 114 zboruri. Piloţii au organizat o grevă

Compania spaniolă Air Europa a anulat 114 zboruri, miercuri, din cauza grevei piloţilor. Între acestea, 76 de curse internaţionale şi 38 de curse interne sunt anulate în perioada 30 iulie-2 august.

27 iul. 2016, 08:02
Air Europa a ANULAT 114 zboruri. Piloţii au organizat o grevă

Sindicatul Sepla a declarat grevă la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii septembrie. În această perioadă, piloţii de pe cursele interne şi extere au declarat o mişcare de protest, potrvit rt.com.

Angajaţii membri ai Sepla protestează astfel faţă de instituirea serviciului bugetar al companiei spaniole Air Europa, companie care finanţează un plan de achiziţionare a 11 avioane.

Citeşte şi Una din zece persoane nu ştie către ce destinaţie călătoreşte

Membrii Sepla se tem că această achiziţie va provoca scăderi salariale pentru angajaţi sau va angaja noi piloţi cu salarii mai mici.

Air Europa i-a informat pe pasagerii afectaţi de greva piloţilor să reînnoiască biletele deja cumpărate, cu o altă dată, până la 30 noiembrie sau să opteze pentru restituirea contravalorii biletelor deja cumpărate. Compania spaniolă a mai informat că, în perioada grevei, le va furniza „minimum de servicii” clienţilor săi.