Una din zece persoane nu ştie către ce destinaţie călătoreşte

Pentru sezonul de vârf al călătoriilor din această vară, motorul independent de căutare a ofertelor de călătorie momondo anunță faptul că 9% dintre utilizatori nu caută o destinație specifică, dar, mai degrabă, caută zboruri către țări sau regiuni întregi. Mulți dintre aceștia nu știu cu certitudine unde doresc să călătorească, declară momondo.

18 iul. 2016, 11:23

Una din zece persoane nu știe unde vrea să călătorească. Aceasta este concluzia datelor înregistrate în prezent de momondo, motorul independent de căutare pentru călătorii. Potrivit specialiștilor momondo, noua opțiune de căutare numită Caută Pretutindeni (Anywhere Search) pe care o pun la dispoziție arată faptul că aproape o zecime dintre utilizatori caută zboruri către țări sau regiuni întregi în loc să caute anumite aeroporturi.

„Ponderea persoanelor care caută regiuni întregi este, de fapt, la fel de mare ca a celor care caută doar zboruri directe, lucru care pentru mulți călători este de la sine înțeles”, spune Lasse Skole Hanse, purtătorul de cuvânt momondo.

În mod surprinzător, mulți călătoresc pentru a experimenta locuri noi. Se observă însă ezitarea oamenilor în a alege un singur aeroport, fiind o opțiune firească atunci când sunt analizate prețurile zborurilor, dar, potrivit datelor noului studiu internațional făcut de momondo, aceasta este, de asemenea, un indicator al faptului că cei interesați de călătorii sunt mult mai curioși să exploreze lumea decât ne-am putea imagina.

„Mulți cred că o călătorie înseamnă doar relaxare, dar, conform ultimului nostru studiu la nivel global*, un procent surprinzător de 79% revine celor pentru care călătoria înseamnă a experimenta locuri noi. Prin introducerea acestei noi opțiuni de căutare, momondo vine în primul rând în întâmpinarea acelor utilizatori care caută inspirație pentru viitoarele lor călătorii”, declară Mircea Giurcă, Online Marketing Manager momondo România.

9% dintre utilizatorii momondo caută regiuni și țări întregi în locul unor aeroporturi specifice. Aceasta este aproape echivalent cu numărul de utilizatori care caută zboruri directe. 79% dintre utilizatorii la nivel global spun că pornesc într-o călătorie pentru a experimenta locuri noi (respondenții au oferit multiple răspunsuri la această întrebare).

Studiul are la bază răspunsurile a 7200 respondenți la nivel global. Datele au fost obținute prin intermediul companiei de cercetare Cint, pe baza grupurilor de analiză online din fiecare țară. Respondenții au fost selectați dintr-un eșantion reprezentativ în funcție de vârstă, sex şi regiune.