ALARMANT: În 2013, românii au avut aproape 4 milioane de concedii medicale

Românii par să fie tot mai bolnavi. Angajaţii cu probleme de sănătate au avut aproape 4 milioane de concedii medicale, anul trecut. În total, au adunat peste 25 de milioane de zile de concediu pentru care statul a plătit sume fabuloase.

09 iun. 2014, 08:30
ALARMANT: În 2013, românii au avut aproape 4 milioane de concedii medicale

De la un an la altul numărul concediilor medicale creşte. Anul trecut, românii au avut aproape patru milioane de concedii medicale cu 21% mai mult comparativ cu anul precedent, potrivit unor date ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Dacă în 2012 s-au acordat peste 21 de milioane de zile, în 2013 numărul acestora a crescut cu circa 19% şi a ajuns la peste 25 de milioane, echivalentul a 65.000 de ani.

Astfel şi cheltuielile statului au crescut. În 2013, statul a acordat cu 9% mai mult pentru aceste concedii medicale, circa 1,22 miliarde lei.

Medicii spun că principalele probleme de sănătate pentru care angajaţii români solicită concediu medical sunt infecţiile respiratorii, infecţiile urinare, pneumoniile, dar şi traumatismele. Cât despre judeţele cu cele mai multe concedii medicale, acestea sunt Bucureşti, Cluj şi Timiş.

Citeşte şi Spune-mi unde te doare, ca să-ţi spun ce simţi cu adevărat: Harta durerilor emoţionale din corp