Albinele fac victime în Maramureş. O femeie a murit, iar un bărbat se zbate între viaţă şi moarte

Un bărbat de 49 de ani se zbate intre viata şi moarte în Sectia de Reanimare de la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, dupa ce a fost intepat de mai multe albine, în timp ce muncea la câmp. O femeie care se afla cu el a fost şi ea înţepată de zeci de insecte şi a murit după ce a intrat în şoc anafilactic.

24 iul. 2015, 06:35
Albinele fac victime în Maramureş. O femeie a murit, iar un bărbat se zbate între viaţă şi moarte

Bărbatul de 49 de ani şi femeia de 59 de ani munceau împreună la câmp când au fost atacaţi de un roi de albine. Ei Au fost înţepaţi de zeci de ori, iar femeia a intrat în şoc anafilactic. Martorii au chemat rapid medicii, dar viaţa femeii nu a mai putut fi salvată. Bărbatul a fost dus în stare gravă la spital, unde a intrat de două ori în stop cardio-respirator, de fiecare dată a fost resuscitat. Acum, el este internat la spitalul din Baia Mare la Terapie Intensivă, dar medicii n sunt prea optimişti, scrie emaramures.ro.

Specialiştii spun că temperaturile ridicate ar putea fi o cauză a agresivităţii albinelor

Alergologii spun ca sunt tot mai frecvente cazurile in care persoane cu antecedente medicale se prezinta in soc anafilactic la Unitatea Primire Urgente a Spitalului Judetean dupa ce au fost intepate de albine sau viespi.

Citeşte şi TRAGEDIE de la o insectă: Un poliţist a murit după ce a fost înţepat ÎN CAP de o albină

„In ultima perioada am avut foarte multe cazuri in ceea ce priveste alergia la intepaturile de albina, viespe, himenoptere. In general, vara ne confruntam cu un numar crescut de cazuri si la adulti si la copii. Se prezinta in mod special in Urgenta de unde sunt indrumati spre noi”, spune Gabriela Hirian, medic alergolog.

In ceea ce priveste cazurile care pot fi fatale, medicii ii sfatuiesc pe cei care se stiu cu antecedente medicale sau cu alergii sa aiba asupra lor medicatia de urgenta pe care sa si-o aplice in cazul in care au nevoie. Nerespectarea sfatului medical le poate fi fatal.

„Persoanele care se stiu alergice, in general sunt instruite sa aiba la indemana tot timpul o trusa de urgenta pentru ca sunt in pericol de a deceda aceste persoane daca nu isi aplica la timp medicatia de urgenta. Au fost cazuri care s-au soldat cu decese si sunt in fiecare an, da”, a mai explicat Gabriela Hirian.

Medicul alergolog spune ca cel mai indicat este ca fiecare sa aiba in permanenta in geanta o fiola sau un dispozitiv special cu adrenalina care poate fi injectat pe loc. Acestea se gasesc la farmacii si sunt foarte practice. Se injecteaza in partea superioara a pulpei si are efect imediat.