ALEGERI FIFA. Gianni Infantino, noul preşedinte al FIFA

ALEGERI FIFA. Gianni Infantino este noul presedinte FIFA, dupa ce a obtinut 115 voturi in turul secund! Rivalul sau, Seicul Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa, a adunat doar 88 de voturi.
Filip Stan
26 feb. 2016, 17:02
ALEGERI FIFA. Gianni Infantino, noul preşedinte al FIFA

ALEGERI FIFA. Gianni Infantino era în frunte după primul tur la alegerile pentru președinția Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), devansându-l pe Șeicul Salman din Bahrain, informează presa internațională.

ALEGERI FIFA. Gianni Infantino nu a reușit să obțină două treimi din voturi, astfel încât va avea loc un al doilea tur de scrutin. Toate cele 207 voturi exprimate la primul tur au fost valide. Infantino a obținut 88 de voturi, în timp ce Șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa a primit 85. Prințul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei a strâns 27 de voturi, iar francezul Jerome Champagne, 7. Majoritatea necesară de două treimi însemna 138 de voturi.

CITEŞTE ŞI ALEGERI FIFA. Un candidat la preşedinţia FIFA s-a retras. Bătălia se dă acum în patru UPDATE

ALEGERI FIFA. Începând din turul al doilea este nevoie de o majoritate simplă, de 104 voturi. Dacă niciun candidat nu va obține această majoritate, va urma un nou tur de scrutin, cu eliminarea candidatului cu cele mai puține voturi primite. Al doilea tur al alegerilor a început deja.

Născut pe 23 martie 1970 la Brig, în Elveția, Infantino a studiat dreptul la Universitatea Fribourg și vorbește fluent italiana, engleza, franceza, germana și spaniola. Înainte de a ajunge la UEFA, elvețianul a activat în rolul de consilier juridic pentru federațiile din Spania, Italia și Elveția, iar apoi ca secretar general al Centrului internațional de studii pentru sport (CIES) de la Universitatea din Neuchatel.

Infantino a început colaborarea cu UEFA în 2000, iar în 2004 a fost numit director al comisiei pentru licențierea cluburilor, fiind în același timp omul de contact cu Uniunea Europeană, Consiliul Europei și autoritățile guvernamentale. Elvețianul a fost numit secretar general al UEFA în octombrie 2009 și a devenit mâna dreaptă a lui Michel Platini, președintele UEFA, care în prezent este suspendat pentru 6 ani din orice activitate legată de fotbal de către Comisia de Etică a FIFA. Printre activitățile sale ca secretar general se numără implementarea politicii fair play-ului financiar, care împiedică echipele să cheltuiască mai mult decât câștigă.

Elvețianul a fost un partizan al creșterii numărului de echipe de la 16 la 24 la turneele finale ale EURO, dar și al Ligii Națiunilor, o echipă rezervată selecționatelor naționale, criticată însă pentru complexitatea competiției. Pe durata celor 7 ani ca secretar general al UEFA, veniturile cluburilor din cupele europene au crescut, dar inegalitatea dintre cluburile de elită și restul rămân încă o problemă.

Infantino devine primul înalt oficial UEFA care va conduce forul mondial de la fondarea organizației continentale în 1954.

Infantino susține, în programul său electoral, creșterea numărului de echipe de la 32 la 40 la Cupa Mondială, precum și susținerea candidaturilor comune, de două sau mai multe țări din aceeași regiune pentru Cupa Mondială. Elvețianul promite că va distribui câte 5 milioane dolari la fiecare patru ani fiecărei federații din cele 209 afiliate la FIFA și 40 milioane dolari fiecărei confederații continentale.

Casa de pariuri William Hill îl vedea pe Infantino al doilea favorit la câștigarea președinției FIFA, cu o cotă de 4-6, în urma șeicului Salman, cotat cu 15-8.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au parte de împăcări, iar norocul le surâde pe toate planurile
Capital.ro
Ţara dispare de pe hartă. Se fac planuri de INVAZIE: O necesitate ISTORICĂ
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
A fost dezlegat cel mai mare mister al omenirii. De ce trăim un anumit număr de ani
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Șoferii, obligați să plătească. Banii pe care conducătorii auto nu erau pregătiți să-i achite
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
YouTuberul Fidias a câștigat un mandat în Parlamentul European la alegerile din Cipru
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?