CM 2034 va avea loc în Arabia Saudită. Giani Infantino, preşedinte FIFA: „Asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global”

Gianni Infantino a confirmat într-un mesaj postat în social media faptul că turneul final din 2034 a Cupei Mondiale va avea loc în Arabia Saudită. Preşedintele FIFA a menţionat că fotbalul devine cu adevărat global, ediţiile din 2026, 2030 şi 2034 fiind găzduite de zece ţări de pe cinci continente.

01 nov. 2023, 09:09
CM 2034 va avea loc în Arabia Saudită. Giani Infantino, preşedinte FIFA: „Asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global”
CM 2034 va avea loc în Arabia Saudită. Giani Infantino, preşedinte FIFA: "Asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global"

CM 2034 va avea loc în Arabia Saudită. „Cel mai mare spectacol de pe Pământ va fi organizat de Canada, Mexic şi Statele Unite ale Americii în 2026 – în America de Nord. Următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale vor fi găzduite în Africa (Maroc) şi în Europa (Portugalia şi Spania) – cu trei meciuri aniversare jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay şi Uruguay) – în 2030 şi în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediţii, cinci continente şi zece ţări implicate în organizarea de meciuri în cadrul turneului – asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global!”, a transmis Giani Infantino pe Instagram.

Citeşte şi: Demers oficial la FRF: se cere ca FCSB să fie retrogradată în Liga 5. „Ei s-au trezit direct la facultate fără să mai urmeze şcoala generală”

Procesele de candidatură au fost aprobate de Consiliul FIFA – unde sunt reprezentate toate cele şase confederaţii – după un dialog constructiv şi o consultare extinsă, a menţionat şeful FIFA. Australia a decis să nu se înscrie în cursa pentru obținerea dreptului de organizare a Campionatului Mondial din 2034, astfel că singura țară care își dorea să găzduiască această ediție a competiției este Arabia Saudită.

„Fotbalul uneşte lumea ca niciun alt sport, iar Cupa Mondială este vitrina perfectă pentru un mesaj de unitate şi incluziune, oferind totodată o ilustrare importantă a modului în care culturi diferite pot fi împreună şi pot învăţa şi se pot înţelege mai bine. În timp ce trăim într-o lume din ce în ce mai divizată şi mai agresivă, arătăm încă o dată că fotbalul, principalul sport global, uneşte ca nimic altceva. Cu toţii avem nevoie de aceste ocazii de unitate, iar viitoarele Cupe Mondiale oferă o forţă unică pentru bine”, a adăugat şeful FIFA.