Alegeri locale: Traian Băsescu „candidează” la Iaşi sub numele conspirativ de Violeta Găburici

Fotografiile afișelor electorale au fost făcute joi dimineață la Hala Centrală din Iaşi și publicate de 7est.ro 

RomaniaTV.net
02 iun. 2016, 09:36

ALEGERI LOCALE 2016: Traian Băsescu apare pe un afiş electoral al PMP la Iaşi

La întrebarea IRES: Cu cine veți vota pentru funcția de primar? Ieşenii au răspuns:

Mihai Chirica, PSD – 31 %

Marius Bodea, PNL – 12%

Andrei Postolache, independent – 5%

Anca Preda, independent – 3%

Viorel Blăjuţ, independent – 2%

Petru Movilă, PMP – 2%

Traian Dobre, PSRO – 1%

Radu Botez, ALDE – 1%

Camelia-Margareta Bogdănici, UNPR – 1%

Cristian Cernescu, Forţa Moldova – 0,4%

Nu votez – 8%

Indecis – 24%

Nu răspund – 10%

Sondajul IRES a fost realizat telefonic în perioada 14 – 15 mai, pentru Digi24, pe un eşantion reprezentativ de 1.102 persoane cu drept de vot în Iaşi, cu o marjă de eroare de 3%. 

Alegeri locale 2016. Desfasurarea votului.

Alegerile locale din acest an loc pe data de 5 iunie. In perioada 11-26 aprilie 2016, partidele, aliantele politice si candidatii independenti si-au putut depune candidaturile, iar la 3 mai s-a adus la cunostinta birourilor electorale de circumscriptie candidaturile ramase definitive, in urma contestatiilor.

In ceea ce priveste campania electorala, aceasta a inceput la 6 mai si se va incheia in ziua de sambata care precede data alegerilor, adica la 4 iunie, la ora 7.00. De asemenea, votul va incepe la 5 iunie, la ora 7.00, si se va incheia la ora 21.00.

Pana cel tarziu cu trei zile inainte de alegeri (2 iunie 2016), primarii trebuie sa tipareasca, in doua exemplare, listele electorale permanente si copiile de pe listele electorale complementare.

Ce trebuie sa faci la vot la Alegeri Locale 2016!

Inainte sa intri in cabina, trebuie sa pe asiguri ca pe spatele buletinului de vot este aplicata stampila de control a sectiei de votare. In caz contrar, votul tau va fi declarat nul. In cabina de vot trebuie sa intri singur! Stampila de vot trebuie aplicata in interiorul chenarului candidatului sau listei pe care o preferi, altfel votul este nul.

Buletinul de vot trebuie indoit cu pagina netiparita in afara, astfel incat numele candidatilor sa nu fie vizibile, dupa care el trebuie introdus in urnele special amenajate. Dupa ce restitui stampila, vei primi inapoi actul de identitate.