ALEGERI PARLAMENTARE: PSD mai are de finalizat listele candidaţilor de la două organizaţii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că în privința listelor candidaților pentru alegerile parlamentare mai trebuie finalizate cele de la două organizații teritoriale, Constanța și București.

13 oct. 2016, 20:39
ALEGERI PARLAMENTARE: PSD mai are de finalizat listele candidaţilor de la două organizaţii

„Mai am două organizații: Constanța, care vine mâine (n.r. – vineri), fiind o organizație cu foarte multe propuneri interesante, și Bucureștiul — liste pe care le vom finaliza în acest week-end. Eu am avut discuții cu fiecare președinte de organizație în ultimele două luni de zile. Am reiterat care sunt principiile, criteriile pe care vreau să le am în vedere atunci când se fac listele. Președinții au avut discuții în organizațiile lor, se votează în Comitetele executive județene, lista vine la București, se întrunește Comitetul Executiv Național — s-ar putea pe 22-23 — și aprobăm fiecare listă”, a declarat Liviu Dragnea, la postul B1 Tv, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, dacă are vreo problemă cu cineva de pe o listă, o va ridica în CExN al PSD și a precizat, totodată, că de la Constanța nu există până acum o listă oficială.

„Mâine o să mă văd cu președintele organizației. Eram tentat să am o reacție puțin mai dură, dar am tot comunicat cu el pe SMS, omul a fost în spital, l-am lăsat. (…) Și i-am spus foarte clar: ‘Aștept lista oficială de propuneri de la Constanța și atunci o să discut pe acea listă’. (…) Pentru a nu merge după fentă, vreau să văd ce vine de la Constanța”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat că la București există foarte multe propuneri, „toate cu greutate” sau „toate foarte bine motivate”, dar mult mai multe decât locurile eligibile.

„Din acest motiv, trebuie o analiză foarte serioasă și, de aceea, am hotărât să lăsăm Bucureștiul ultima organizație despre care discutăm. (…) Vor fi multe nume noi. Sunt mulți colegi de-ai mei, buni prieteni, vechi prieteni care nu se vor mai regăsit pe liste. Vor fi cel puțin trei președinți de organizații care nu vor fi pe listă”, a adăugat Dragnea.

În ceea ce privește codul de integritate, liderul PSD a arătat că „nu poate merge nimeni în Parlament care nu respectă codul de integritate”.

El a mai afirmat că există oameni de afaceri care simpatizează PSD și care au susținut că vor vota cu acest partid, dar cărora „le este frică” să sponsorizeze în mod legal partidul.

„Din punct de vedere al finanțării, e mai greu, dar e mai bine. (…) Problema e dacă sunt firme, companii care vor să ajute partidul sau dacă din interiorul partidului sunt suficiente resurse. Mi-au spus majoritatea colegilor mei că au vorbit cu oameni de afaceri să aibă o finanțare cinstită, legală, transparentă, prin virament și au spus: ‘Nu știu. Vă susțin! Îmi place, voi vota cu voi, dar nu o fac.’ Le e frică să susțină campania electorală a unui partid sau altul”, a explicat Liviu Dragnea.

El și-a exprimat speranța că această campanie electorală „să fie lăsată ca o competiție între partide”.

„Chiar nu mi-aș dori ca lideri politici, în prag de alegeri, să înceapă să fie luați cu duba. Ne-am face de râs”, a completat Dragnea.