ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Studenţii au făcut cozi în Grozăveşti şi Regie ca să voteze VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Studenţii din complexele Grozăveşti şi Regie din Capitală au stat, duminică, ore în şir la coadă pentru a vota. După închiderea urnelor, studenţii au protestat pentru că nu au reuşit să voteze din cauza faptului că au avut la dispoziţie o singură secţie de votare şi a faptului că nu au fost suficiente formulare pentru declaraţii pe proprie răspundere. 

02 nov. 2014, 13:31
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Studenţii au făcut cozi în Grozăveşti şi Regie ca să voteze VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE. În Grozăveşti a fost organizată o singură secție la 15.000 de studenți, câți sunt cazați în complexele de cămine din Capitală, potrivit evz.ro.

„Stau la coadă de cinci minute, dar de-abia am venit. O să mai stau, cred, măcar 20 de minute. Nu mă deranjează și nu mă dau bătut. Votez cu un candidat de dreapta. O să vin și în turul doi, voi vota tot cu un candidat de dreapta. Noi tinerii nu putem vota altceva, dacă vrem să avem un viitor bun”, a declarat Cosmin.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: La Ambasada României de la Chişinău e coadă. Oamenii stau cu orele ca să voteze

Cei mai mulţi tineri care au stat la coadă la secţia de votare 1205 din Regie erau studenţi din provincie care locuiesc în căminele din Complexul Regie. Unii dintre aceştia au declarat că au fost îndrumaţi spre această secţie de către reprezentanţii altor secţii de votare la care s-au prezentat iniţial, precizând că nu înţeleg dacă pot vota oriunde în Capitală, pe liste suplimentare, sau doar aici.

Purtătorul de cuvânt al BEC: Studenţii din Regie fără domiciliu în Bucureşti pot vota la orice secţie din Capitală

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că studenţii din Complexul Regie-Grozăveşti pot să voteze la orice secţie de votare din Capitală.

„Cetăţenii care nu au domiciliul în localitatea în care se află în ziua votării pot vota la orice secţie de votare de pe raza respectivei localităţi”, a mai afirmat Muhuleţ.

VEZI ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cozi URIAŞE la secţiile de votare din străinătate FOTO ŞI VIDEO

Primăriile din Capitală au multiplicat formulare de declaraţii pe propria răspundere pentru cei care votează pe listele suplimentare, acestea urmând să ajungă la secţiile de votare care au sesizat că au epuizat aceste tipizate, au anunţat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a făcut aceste precizări după ce au fost semnalate situaţii în care la mai multe secţii de votare din Bucureşti s-au epuizat formularele de declaraţii pe propria răspundere ce trebuie completate de cei care votează pe listele suplimentare.