Alertă cu bombă la o clădire de birouri din nordul Capitalei. Un suspect a fost dus la audieri

O alertă cu bombă a stârnit panică joi la o clădire de birouri din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Mai multe echipaje ale Poliţiei Bucureşti au sosit la faţa locului. Clădirea a fost evacuată, iar poliţiştii au cercetat zona, dar în cele din urmă s-a stabilit că a fost vorba de o alarmă falsă.

09 iun. 2016, 11:28
Alertă cu bombă la o clădire de birouri din nordul Capitalei. Un suspect a fost dus la audieri

UPDATE. Bărbatul care a fost dus la audieri în cazul alertei cu bombă din Capitală a spus că a făcut o glumă, acesta fiind paznicul clădirii de birouri, au declarat, joi, surse din Poliţie pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, bărbatul este paznicul clădirii de birouri. Acesta este bănuit că a sunat de pe o cartelă prepay, cu acelaşi număr cu care şi-a făcut şi contul de facebook.

UPDATE. Din primele informaţii, clădirea evacuată este Floreasca 1, recent inaugurată. Alarma a fost cel mai probabil falsă, iar un suspect a fost deja dus la audieri, potrivit unor oficiali din Poliţia Română. Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, a subliniat că pe numele suspectului va fi deschis un dosar penal, anunţă digi24.ro, iar autorul apelului va primi o amendă contravenţională, conform legii.

Pirotehniştii au făcut verificări într-o clădire de birouri cu 26 de etaje din cartierul Floreasca, în Sectorul 2 al Capitalei, după ce o persoană a sunat la numărul 112 şi a anunţat amplasarea unui dispozitiv exploziv, potrivit Poliţiei Capitalei.

Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 13.55, sesizarea fiind trimisă mai departe Serviciului pirotehnic din Poliţia Română. Pirotehniştii au evacuat clădirea şi verifică dacă în birouri sau în alte spaţii din imobil există un dispozitiv exploziv. Potrivit unor surse apropiate anchetei coletul suspect a fost descoperit.

Zona a fost împrejmuită, circulaţia rutieră fiind îngreunată.

Clădirea de birouri aparţine companiei Globalworth, deţinută de omul de afaceri Ioannis Papalekas şi are 26 de etaje. Lucrările de construcţie au fost finalizate anul acesta. Aici îşi au birourile companiile Vodafone, Huawei, Delhaize Group, NNDKP, Globalworth, Wipro, Bunge, conform Economica.