ALERTĂ cu bombă la un liceu din Hunedoara. Peste 900 de elevi au fost EVACUAŢI UPDATE

Amenințare cu bombă, joi dimineață, la un colegiu din municipiul Hunedoara. Peste 900 de elevi ai şcolii au fost evacuaţi, după ce la 112 s-a anunţat că în incinta unităţii de învăţământ a fost pusă o bombă. Pirotehniştii au făcut verificări, însă au constatat că a fost doar o alarmă falsă, informează România TV.

RomaniaTV.net
03 dec. 2015, 07:11
ALERTĂ cu bombă la un liceu din Hunedoara. Peste 900 de elevi au fost EVACUAŢI UPDATE

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat că alarma cu bombă de la Colegiul de informatică „Traian Lalescu ” din Hunedoara a fost falsă, iar autorul este un băiat de 13 ani, elev în clasa a V-a la unitatea de învăţământ. 

„Alerta s-a dovedit a fi una falsă. S-a trecut la identificarea apelantului, iar acesta a fost imediat identificat, fiind vorba de un elev de 13 ani din clasa a V-a a unităţii de învăţământ. În prezent, el este audiat„, a spus Bogdan Niţu, citat de Mediafax. Elevul care a sunat la 112 şi a anunţat că în liceu a fost pusă o bombă este instituţionalizat. Potrivit sursei citate, poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz. Ceilalţi elevi ai unităţii de învăţământ au fost lăsaţi să plece acasă, în urma incidentului.

________________________________________________________________________________________

Peste 900 de elevi şi 64 de cadre didactice de la Colegiul de informatică „Traian Lalescu” din Hunedora au fost evacuaţi, joi dimineaţă, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că în incinta unităţii de învăţământ a fost pusă o bombă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, un bărbat a sunat, joi dimineaţă, la 112 şi a anunţat că la Colegiul de informatică „Traian Lalescu” din municipiul Hunedora a fost pus un pachet cu o bombă.

În urma apelului, cei peste 900 de elevi aflaţi la ore şi 64 de cadre didactice au fost evacuaţi din liceu şi duşi în sala de sport a unităţii de învăţământ.

Viceprimarul din Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat că la faţa locului au ajuns mai multe maşini de pompieri, ambulanţe, pirotehnişti, jandarmi şi poliţişti, zona fiind izolată.

„Din informaţiile pe care le avem, şi am mers acolo la ora 8.13, un barbat cu un nume care nu ar părea românesc a sunat şi a anunţat că există o bombă la Colegiul «Traian Lalescu», nespecificând locul. Aici avem trei corpuri de clădire şi o sală de sport. După ce a sunat şi-a închis telefonul şi se bănuieşte că ar fi sunat de pe o cartelă prepay. Am luat legătura cu doamna director, pentru că sunt în jur de 907 elevi care învaţă acolo, s-a luat legătura cu părinţii, pentru ca aceşti elevi să fie duşi acasă. Astăzi nu se mai ţin ore”, a declarat viceprimarul.

Potrivit viceprimarului, nu este prima dată când autorităţile din Hunedoara se confruntă cu o astfel de situaţie, în urmă cu zece ani fiind o alertă cu bombă la o şcoală generală din oraş.

După verificările efectuate de către pirotehnişti, s-a constatat că a fost o alarmă falsă, potrivit România TV. Geniştii au căutat în fiecare clasă, dar nu au găsit material explozibil.