Alertă după moartea copilului bolnav de meningită. Zeci de părinţi şi copii au luat cu asalt cabinetele medicale

Este alertă în judeţul Gorj, după moartea unui copil bolnav de meningită. Zeci de părinţi au luat cu asalt cabinetele medicilor, pentru a se asigura că micuţii lor nu sunt afectaţi. Între timp, autorităţile au decis să impună carantină în şcoli şi spitale.

03 feb. 2018, 07:04
Alertă după moartea copilului bolnav de meningită. Zeci de părinţi şi copii au luat cu asalt cabinetele medicale

Medicii legişti spun că boala a evoluat extrem de repede, iar micuţul de 4 ani nu a avut nici o şansă, informează România TV. Toate organele interne au fost afectate, iar copilul a sfârşit în urma unui stop cardio-respirator. 

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Un copil care a intrat în legătură cu cel suspect de meningită care a murit, internat în spital cu febră şi otită

A urmat o adevărat isterie în oraşul Motru şi zeci de copii au fost duşi de părinţi la doctor, pentru a se asigura că nu sunt bolnavi şi ei. După confirmarea diagnosticului, o formă severă de meningită, s-a trecut la carantină, spitale, şcoli, grădiniţe, în locurile pe unde a trecut copilul. În vacanţa de o săptămână se va face o dizinfecţie în toate instituţiile de învăţământ din Motru.