Alertă în Boston: Pachete suspecte, detonate de poliţie, la un an de la atentate VIDEO

Alertă în Boston, exact la un an de la atentatele care au îngrozit lumea. Două pachete suspecte au fost găsite de autorităţi şi detonate, ca măsură de precauţie. Unul dintre ele s-a dovedit a fi al unei televiziuni, în timp ce al doilea îi aparţinea unui tânăr care a fost arestat. El avea asupra sa o oală sub presiune, precum cele folosite în urmă cu an în atentate.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 06:15
Alertă în Boston: Pachete suspecte, detonate de poliţie, la un an de la atentate VIDEO

Sute de oameni au fost evacuţi la Boston, după ce două rucsacuri suspecte au fost descoperite. Imediat, la faţa locului au fost trimise echipaje de genişti, care au detonat pachetele. În acest timp, pe internet au apărut înregistrări cu o persoană suspectă, îmbrăcată cu o manta neagră, care se îndepărtează.

Incidentul are loc la exact un an de la atentatele din oraşul american. Cu câteva ore înainte, locuitorii din Boston, supravieţuitorii atacului, dar şi echipele de salvare au participat la o ceremonie.

La eveniment a luat parte şi vicepreşedintele american Joe Biden. Totodată, a fost ţinut un moment de reculegere pentru victimele atacului.

La 15 aprilie 2013, cele două explozii artizanale care au zguduit Bostonul au semănat panică printre cei 23 de mii de participanţi la maraton, dar şi printre spectatori. La câteva ore de la producerea dublului atentat, un bilanţ sumbru era anunţat: 3 morţi şi peste 200 de răniţi.

Bombele ascunse în rucsacuri lăsate pe jos au fost amplasate de doi fraţi musulmani de origine cecenă, care trăiau la Boston, identificaţi câteva zile mai târziu.

Cel mai mare, Tamerlan Ţarnaev, a fost ucis după o urmărire ca în file de către poliţie. Fratele său, Jokar, a fost găsit mai târziu, ascuns într-o barcă. El se află acum închis şi urmează să fie judecat, riscând pedeapsa capitală.