Alertă în trei şcoli din sud-vestul ţării. S-au depistat mai multe cazuri de TBC

Publicat: Vineri, 19 Mai 2017 11:28 // Actualizat: Vineri, 19 Mai 2017 11:28 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile au deschis o anchetă epidemiologică în trei şcoli din Drobeta-Turnu Severin, după ce au fost descoperite mai multe cazuri de TBC. Acolo au fost descoperite cinci cazuri de TBC, dintre care trei în rândul elevilor.

Autorităţile sanitare din Drobeta Turnu Severin sunt în alertă. În trei unităţi de învăţământ au fost descoperite cinci cazuri de TBC. Specialiştii, citaţi de România TV, spun că unul dintre bolnavi are o formă care nu este contagioasă, însă cu toţii urmează tratament de specialitate.

De asemenea, au mai fost depistate alte şapte persoane care sunt suspecte de TBC. Acestea urmează fie supuse unor investigaţii în zilele următoare.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează la Colegiul Tehnic „Lorin Sălăgean”, unde doi elevi au fost descoperiţi pozitiv, iar ulterior, alţi şase au devenit suspecţi că ar fi contactat bacilul. Şi la o şcoală gimnazială au fost înregistrate trei cazuri. Unul este la un profesor, dar nu este vorba de TBC pulmonar, deci cazul nu este contagios. Celelalte două sunt la un elev de clasa a VIII-a şi la un alt profesor care a mai fost infectat şi la care boala a recidivat. Cel de-al treilea caz se înregistrează la Liceul Halânga.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H