Alertă la puşcărie, gardienii au descoperit întâmplător lipsa unui deţinut. Evadatul a fost găsit la hotel

Vinerea trecută, Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor a fost sesizat de reprezentanți ai Penitenciarului Oradea că un deținut în regim deschis a părăsit locul de muncă de la o societate comercială din municipiul Oradea, unde lucra în regim deschis.

23 sept. 2016, 07:30
Alertă la puşcărie, gardienii au descoperit întâmplător lipsa unui deţinut. Evadatul a fost găsit la hotel

Absenţa deţinutului Balla Miklos (24 ani) a fost constatată la un apel inopinat, iar autorităţile s-au alertat imediat şi au început căutările. Bărbatul a fost găsit la un hotel din Oradea.

Cu ocazia unui control inopinat efectuat de personalul penitenciarului Oradea, s-a constatat lipsa unui deținut, inclus în regim deschis și selecționat să desfășoare activități lucrative, fără supraveghere, la un punct de lucru exterior. În urma acestui eveniment, angajații unității de detenție, au operat, de îndată, verificări și au identificat persoana custodiată în incinta unui hotel din municipiul Oradea.

Deținutul a fost transportat, de îndată, la Penitenciarul Oradea, iar față de acesta a fost pornită procedura disciplinară, fiindu-i interzisă, totodată, participarea la activități lucrative„, se arată într-un comunicat al IPJ Bihor.

Incidentul de la Oradea vine la câteva zile după ce mai mulţi deţinuţi de la Constanţa au fost uitaţi de gardieni în port, ore la rând. Puşcăriaşii au fost toată ziua la muncă, numai că atunci când au terminat treaba, nimeni nu i-a mai ridicat. Oamenii au ajuns să sune familiile care au venit să stea la o şuetă şi să-i filmeze.