Alertă maximă în urma intensificării activităţii vulcanului Agung din Bali

Autoritățile indoneziene au ridicat vineri la gradul 4, cel mai mare, alerta pentru activitatea vulcanului Agung din insula turistică Bali și au extins la 12 kilometri raza de securitate, potrivit Agenției Naționale de Gestionare a Dezastrelor (BNBP) citată de EFE.

22 sept. 2017, 17:03
Alertă maximă în urma intensificării activităţii vulcanului Agung din Bali

Centrul de Vulcanologie și Prevenire a Pericolelor Geologice a adoptat această măsură ca urmare a intensificării activității seismice a vulcanului care are o înălțime de 3.031 de metri.

Cel puțin 11.000 persoane au fost evacuate până la această dată, deși autoritățile insistă că nu există pericol pentru turiști. Directorul pentru informații al BNBP, Sutopo Purwo Nugroho, a declarat pentru EFE că aproximativ 50.000 de persoane trăiesc în zona învecinată vulcanului.

Potrivit BNBP, majoritatea atracțiilor turistice, care se află la distanță de vulcan, nu vor fi afectate de o posibilă erupție și nici aeroportul internațional Ngurah Rai.

Nu există motive de îndoială privind siguranța călătoriilor la Bali„, a subliniat Nugroho.

Între 1963 și 1964, vulcanul Agung a intrat în erupție și a ucis peste 1.100 de persoane.

Bali este principala destinație turistică din Indonezia cu o afluență lunară de 200.000 de turiști străini, potrivit datelor oficiale. Indonezia numără peste 400 de vulcani în cele aproximativ 17.000 de insule, dintre care 127 sunt activi (reprezentând 13 la sută din totalul vulcanilor activi din lume).

Citeşte şi Erupţie vulcanică în Bali. Autorităţile române au emis o avertizare de călătorie