Erupţie vulcanică în Bali. Autorităţile române au emis o avertizare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe a emis, marţi, o avertizare de călătorie pentru Indonezia, după ce luni seară vulcanul Agung, din insula Bali, a erupt, autorităţile locale ridicând gradul de alertă în zonă.

RomaniaTV.net
19 sept. 2017, 09:18
Erupţie vulcanică în Bali. Autorităţile române au emis o avertizare de călătorie

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia că, în seara zilei de 18 septembrie 2017 vulcanul Agung din insula Bali a erupt. Autorităţile locale au ridicat gradul de alertă în zonă, avertizând persoanele aflate pe insula Bali să evite regiunea vulcanului Agung şi să se informeze în permanenţă despre evoluţia situaţiei pe site-ul National Board for Disaster Management (BNPB) http://www.bnpb.go.id”, informează MAE.

Autorităţile mai informează că sunt posibile întârzieri în decolarea şi aterizarea aeronavelor sau chiar anularea zborurilor. Cetăţenii români care au nevoie de asistenţă consulară au la dispoziţie numerele de telefon de urgenţă.

Agenţia de presă oficială a Indoneziei a anunţat că a fost extinsă zona de unde a fost evacuată populaţia şi a avertizat rezidenţii şi turiştii să nu se apropie la mai puţin de şase kilometri de crater şi 7,5 kilometri la nord, Sud-Est şi sud-vest.


loading...