Străzi şi subsoluri, INUNDATE după o ploaie torenţială de câteva minute în Braşov. Trafic feroviar blocat în Mureş

Mai multe străzi şi subsoluri de blocuri au fost inundate, sâmbătă, în Braşov, în urma unei ploi torenţiale care a durat câteva minute, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei.

02 iun. 2018, 12:27
Străzi şi subsoluri, INUNDATE după o ploaie torenţială de câteva minute în Braşov. Trafic feroviar blocat în Mureş

Meterologii au emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting de cod portocaliu pentru judeţul Braşov, fiind anunţate precipitaţii care pot depăşi 40 de litri pe metru pătrat, grindină şi intensificări ale vântului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, pompierii au fost chemaţi să intervină cu motopompele pe străzile Carpaţilor, Sitarului, Pârâului, pentru a scoate apa din subsolurile unor blocuri.

COD GALBEN de vreme severă: Ploi, grindină şi vijelii în aproape jumătate de ţară până duminică seară

”Intervenim şi la pasajul de la Hidromecanica, în centrul civic al oraşului, unde apa avea în jur de cinci centimetri. Acolo de fiecare dată când plouă mai mult sunt probleme. În total, se intervine în cinci locaţii din Braşov. Este o stradă principală, unde canalizarea nu a mai făcut faţă, fiind inundate mai multe subsoluri de bloc. Sunt mai multe echipaje, cu patru motopompe pe teren”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov. Ploaia torenţială a durat doar câteva minute.

Până duminică, la ora 23.00, judeţul Braşov se află sub avertizare cod galben, fiind anunţate cantităţi de apă însemnate, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

O persoană a murit, trei acoperişuri au fost distruse şi opt tone de fân au ars din cauza furtunii violente de sâmbătă

Trafic feroviar blocat în judeţul Mureş, după ce un copac a căzut pe linii; două trenuri cu pasageri sunt blocate în Lunca Bradului

Traficul feroviar este blocat, sâmbătă, între staţiile Deda şi Topliţa, judeţul Mureş, după ce un copac a căzut pe linii. Până la degajarea acestuia, două trenuri cu pasageri sunt blocate în Lunca Bradului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, sâmbătă, traficul feroviar este oprit pe Magistrala 400 Braşov – Târgu Mureş, la kilometrul 206, între staţiile Deda şi Topliţa. 

Un copac a căzut pe linia de cale ferată, iar până la degajare, două trenuri de călători sunt oprite în staţia Lunca Bradului, judeţul Mureş.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică în centrul şi vestul ţării, valabilă de sâmbătă de la ora 14.00 până duminică la ora 23.00. Vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Judeţul Mureş este unul dintre cele vizate de atenţionarea meteorologilor.