Alertă TERORISTĂ în Europa: Ce ţară urmează să fie atacată de Statul Islamic

Organizaţia jihadistă Stat Islamic a lăsat să se înţeleagă că îşi va continua activităţile teroriste şi în alte ţări din Europa, după seria de atacuri de luna aceasta, cele mai recente fiind cele din Franţa şi din Germania.

27 iul. 2016, 11:13
Alertă TERORISTĂ în Europa: Ce ţară urmează să fie atacată de Statul Islamic

Statul Islamic a postat pe aplicaţia jihadistă de mesagerie Telegram avertismente privind noi atacuri teroriste în ţări din Europa, după atentatul de la Nisa, soldat cu un adevărat carnagiu şi, recent, cu decapitarea unui preot într-o biserică din Franţa.

Acum, printr-un nou mesaj al organizaţiei jihadiste, aceasta a avertizat că următoarea ţară de pe lista Statului Islamic este Marea Britanie. Jihadiştii au ţinut să precizeze că ţinta lor va fi Londra, adăugând că reţeaua va organiza, în paralele, atacuri asemănătoare şi în Statele Unite, la Washington, cât de curând.

Una dintre imaginile postate de jihadişti pe site-ul lor, Telegram, este înfăţişată Statuia Libertăţii din New York înghiţită de flăcări, având ca explicaţie „În curând, Washingtonul” – referire la capitala Statelor Unite.