Alertă teroristă la Bruxelles: Poliţia a interpelat un „suspect” care studia undele şi radioactivitatea

Poliţia belgiană a identificat, miercuri, un presupus suspect terorist în Bruxelles. Acest eveniment intervine în timp ce Belgia se pregăteşte să sărbătorească, joi, 21 iulie, Ziua Naţională. Ulterior, s-a aflat că bărbatul ciudat îmbrăcat voia să măsoare radiaţiile în zonă şi undele magnetice.

20 iul. 2016, 15:33

Bărbatul suspect care a alertat forţele se securitate din Bruxelles şi a oprit, temporar, şi circulaţia trenurilor, s-a dovedit a fiun individ care „studia undele electromagnetice şi radioactivitatea” din zonă.

Poliţia l-a descris pe suspectul terorist ca fiind un bărbat îmbrăcat „într-un mantou lung” din care se văd ieşind multe „fire” a relatat presa belgiană, fără a oferi alte descrieri.

Update 20:33 Bărbatul despre care s-a crezut, iniţial, că este terorist, era, de fapt un indivit care cerceta undele magnetice şi radioactivitatea din zonă.

Zona unde a fost interpelat suspectul a fost înconjurată de poliţia antiteroristă, iar magazinele din vecinătate, închise, informează Le Soir, publicaţie care citează biroul purtătorului de cuvânt al poliţiei, Ilse de Keere. De asemenea, mai multe străzi au fost închise. Poliţia a mai precizat că suspectul este „sub control” şi că nu a fost încă încarcerat.

Imagini de la locul interpelării suspectului îl arată pe acesta îngenunchiat şi cu mâinile ridicate deasupra capului, în timp ce este înconjurat şi supravegheat de gărzi de securitate cu armele îndreptate spre acesta, gata oricând să declanşeze focul, informează rt.com.

Citeşte şi MAE anunţă cetăţenii români care călătoresc în Belgia că există o ameninţare teroristă „serioasă şi credibilă”

Perimetrul de securitate cuprinde străzile l’Ecuyer, de la Fourche, Grétry, des Fripiers şi o parte din Piaţa de la Monnaie.

Circulaţia pe liniile de transport a fost întreruptă între De Brouckère şi Gara Centrală, pentru a permite intervenţia poliţiei, a avertizat STIB pe contul său d eTwitter. 

Acest incident se produce după patru luni de la atacurile teroriste din Capitala Belgiei, unde 32 de persoane au fost ucise şi peste 300 au fost rănite de un comando teorist, pe aeroportul Zaventen, din Bruxelles şi la metrou. Statul Islamic a revendicat aceste atentate.

Săptămâna trecută, de Ziua Franţei, teroriştii au lovit la Nisa, în Franţa, pe cel mai vestit bulevard din lume – Promenade des Anglais – unde a făcut măcel cu camionul său frigorific, cu care a ucis 84 de oameni, strivindu-i cu maşina lui şi a rănit peste 300. Tot Statul Islamic a fost cel care a revendicat atentatul de la Nisa, chiar când Franţa îşi serba Ziua Naţională printr-un foc de artificii la ţărmul mării.