Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical: „Solicităm o finanţare corespunzătoare”

Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical privește "cu neîncredere" alocarea a 4,2% din PIB Sănătății, față de 4% cât este în prezent, și consideră că în aceste condiții este "imposibilă" realizarea unei reforme "profunde", care să ducă la soluționarea problemelor pe termen lung atât în ceea ce privește veniturile personalului medical, reducerea migrației acestuia, cât și la oferirea unui serviciu medical responsabil și de calitate.

07 dec. 2015, 13:49
Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical: „Solicităm o finanţare corespunzătoare”

În aceste condiții, dorim să vă informăm că, printre revendicările noastre, s-a numărat finanțarea sistemului cu 6% din PIB, nivel pe care îl considerăm necesar pentru a remedia deficiențele existente după o lungă perioadă de subfinanțare. Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical salută faptul că printre obiectivele din programul dumneavoastră de guvernare, la capitolul Sănătate, ați notat redefinirea statutului personalului medical în societate prin salarizare, traseu de carieră, criterii de evaluare a performanței și integritate, având ca finalitate creșterea calității actului medical, dar și reducerea migrației în străinătate și acoperirea deficitului de personal din unitățile sanitare, în special din mediul rural, precum și elaborarea unui program multianual de investiții în sănătate, în vederea asigurării actului medical la standarde convergente spre cele din UE. În acest context, solicităm o finanțare corespunzătoare a sistemului, astfel încât să vă puteți atinge obiectivele menționate, pe care noi le susținem„, afirmă Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical într-un comunicat remis luni presei.

Organizația afirmă totodată că este un partener de dialog dispus la o colaborare „constantă” și pe termen lung pentru reformarea „profundă” a sistemului medical din România, deziderat care a stat la baza formării acestei structuri. „Expertiza noastră, ca medici care activează în spitale din toată țara, vă stă la dispoziție pentru atingerea acestui scop„, se arată în comunicatul de presă.

Citeşte şi BUGETUL pe 2016 este raportat la execuţia pe 2015. La ce ministere ajung cei mai mulţi bani