Alimente controversate pe care ai voie să le incluzi în cura ta de slăbire

Mâncărurile tale preferate pot să te ajute să pierzi în greutate. Cum te apuci de o dietă, începi prin a-ţi interzice anumite alimente. Nu mânca pâine sau cartofi că au prea mulţi carbohidraţi. Nu mânca ciocolată că îngraşă. Şi lista continuă. Sună cunoscut?

20 oct. 2013, 20:36
Alimente controversate pe care ai voie să le incluzi în cura ta de slăbire

Dietele nu trebuie sa fie stricte! De fapt, anumiti nutritionisti sunt de parere ca interzicerea anumitor alimente poate chiar sa dauneze dietei. Nu e bine sa tii diete de capul tau, diete despre care ai auzit de la prietene sau ai citit in ziar. Risti sa eviti exact alimente care pot imbunatati dieta. Apeleaza la un specialist si tine minte ca secretul dietelor este sa alegi alimente de calitate, bogate in nutrienti si sa le mananci cu masura. Iata o lista de 7 alimente care sunt interzise in multe diete dar, de fapt, te pot ajuta sa slabesti.

1. Painea

Contine carbohidrati ce stimuleaza producerea de serotonina in creier. Ea iti da o senzatie de comfort si satisfactie. Cand nivelul de serotonina este optim te simti mai calm si ai mai putina pofta de mancare. Cand nivelul este scazut esti irascibil si deprimat si e mai probabil sa mananci mai mult. Consuma paine cu cereale integrale, seminte, etc.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Dieta South Beach: Mănânci şi slăbeşti 14 kilograme în timp record