Dieta South Beach: Mănânci şi slăbeşti 14 kilograme în timp record

Dieta South Beach este una dintre cele mai bune diete, deoarece îţi permite să consumi glucide şi grăsimi. În ciuda numelui fascinant, această dietă implică un anumit grad de determinare şi autocontrol. Pe parcursul acestei diete se pune accentul pe un regim alimentar echilibrat, plin de legume, cereale, carne slabă şi fructe.

18 oct. 2013, 11:15
Dieta South Beach: Mănânci şi slăbeşti 14 kilograme în timp record

Potrivit autorului acestei diete, Agatston, se pot pierde in jur de 8-14 kilograme. Acest lucru nu se realizeaza datorita unui consum scazut de calorii, ci mai degraba prin eliminarea glucidelor simple si inlocuirea lor cu alegeri mai bune.

Fazele dietei South Beach

Dieta South Beach are 3 faze. In timpul primei faze nu este permis consumul de gluzide, fructe si zahar. Dupa 14 zile urmeaza faza a doua a dietei, in cadrul careia se reintroduc treptat in alimentatie unele glucide, cum ar fi boabele intregi. Faza a doua continua pana cand ati atind greutatea dorita.

Cea de-a treia etapa se desfasoara pe tot parcursul vietii si implica schimbarea stilului de viata, si abordarea unui meniu sanatos zi de zi.

Acest plan in trei faze, a fost conceput de Dr. cardiolog Arthur Agatston, in primul rand pentru a permite pacientilor sai, bolnavi de inima, sa slabeasca sanatos si sa se mentina pe o perioada lunga de timp. Desi in prima faza nu sunt eliminate glucidele complet, asta nu inseamna ca se pot consuma cantitati nelimitate de glucide. Renuntarea la glucide este folosita in general pentru a declansa procesul de slabire.

Dr. Agatston considera ca glucidele sunt necesare intr-o dieta pe ermen lung. In loc sa taie toate glucidele din alimentatie, se prefera o impartirea lor in glucide „bune” si „rele”.

Faza a treia a regimului este mai permisiva, dar se concentreaza in continuare pe consumul de alimente cu inice glicemic mic.

Pe parcursul acestui regim se vor lua 3 mese principale si 2 gustari.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Ce este, cum ajută şi cât slăbeşti fără să te îngraşi la loc, cu dieta Montignac