Alimente cu care combaţi balonarea

Ți se întâmplă adesea să te confrunți cu senzația de balonare? Cauzele cele mai comune ale acestei probleme sunt intoleranța la gluten sau lactate, dar și combinarea nereușită a alimentelor.

30 mai 2017, 07:10
Alimente cu care combaţi balonarea

Pe lângă aspectul inestetic al abdomenului proeminent, se regăsește senzația de balonare deloc confortabilă mai ales în anumite zile.

Este foarte important să asculți semnalele transmise de corpul tău, să-i cunoști carențele pentru a le putea remedia la timp.

Astfel, un prim pas pentru a-ți îmbunătăți digestia este să nu te grăbești atunci când mănânci, deoarece poți să înghiți o cantitate mai mare de aer care va duce la apariția senzației de balonare.

Încearcă să nu prelungești masa și să dureze cel puțin 30 de minute. Fiecare bucățică trebuie s-o mesteci suficient pentru a ușura munca stomacului, susține Dr Dawn Jackson Blatner, de la Asociația Americana a Dieteticienilor.
Uită de băuturi carbogazoase!

Datorită aerului și gazului din băuturile acidulate se pot crea anumite goluri de aer atât în stomac cât și la nivelul intestinelor. Poți să optezi pentru sucurile naturale făcute în casă sau pentru apa plată cu lămâie.

Nici guma de mestecat nu este o alegere bună dacă observi că ești predispus la balonare, obținându-se același efect explicat la băuturile acidulate.

Alimente antibalonare

Aici putem aminti iaurturile, ananasul care vine cu recomandarea să fie consumat mai ales după ce ai avut o masă grea, deoarece susține și facilitează digestia. Feniculul, mărarul, chimenul, pătrunjelul ajută procesul digestiv și oferă o senzație de sațietate timp îndelungat.

Nu trebuie să eviți alimentele bogate în potasiu, pentru că acestea stimulează eliminarea sodiului care se găsește în exces. Este vorba despre bananele, mango, pepene galben, spanac, ciuperci, peștele, roșiile și multe altele.

Carbohidrații rețin apa în organism

Ajută la instalarea senzației de sațietate, însă din păcate facilitează și retenția de apă și balonarea. Pentru a preveni acest aspect, este indicat să consumi, odată cu carbohidrații, în cazul în care nu poți să renunți la ei, salate de fructe sau de legume din abundență.

Află care sunt carbohidrații care te ajută să slăbești AICI

Pătrunjelul, diuretic natural

Unul dintre cele mai eficiente alimente care combate cu succes balonarea, facilitează digestia și ajută corpul să se curețe mai ușor de toxine este pătrunjelul. Vitaminele A, C, E și complexul B sunt doar o parte din substanțele nutritive necesare organismului pentru a combate eventualele probleme ce pot să apară în timp.

Poți să optezi pentru salata de pătrunjel cu zeamă de lămâie, castravete, un pic de ulei de măsline pe care să o consumi simplă sau alături de orice fel de preparat poftești.
Scapă de crampe cu iaurt

Probioticele din iaurt ajută flora intestinală și mențin un tranzit bun. În cazul în care te lupți cu balonarea, constipația sau crampele musculare, mănâncă iaurt natural fără zaharuri și fructe din comerț.

Află care sunt cele mai bune leacuri în caz de balonare pe clicksanatate.ro.