Alunecări de teren în Vâlcea. Mai multe case sunt în pericol

O nouă alunecare de teren produsă pe raza oraşului Berbeşti pune în pericol un număr de opt case, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Vintilă Chelcea.

28 oct. 2014, 10:38
Alunecări de teren în Vâlcea. Mai multe case sunt în pericol

„Este vechiul focar din perimetrul exploatării miniere, în zona Panga. După ultimele ploi, pământul, de fapt sterilul a luat-o din nou la vale şi s-a apropiat la sub 100 de metri de locuinţele oamenilor. Acolo sunt, în aria de risc, opt case, din informaţiile mele 7 au semnat deja contractul de despăgubiri cu Exploatarea Minieră, doar o familie a refuzat acest lucru. Familiile încă nu s-au mutat, dar dacă fenomenul evoluează, vom dispune evacuarea lor din acest câmp”, a precizat Chelcea.

Tot în zona Panga, o alunecare de teren produsă în ultimii ani a dus la obturarea albiei unui pârâu, punând în pericol locuinţele situate în amonte.

După ultimele ploi, focare de alunecări de teren au fost reactivate, în staţiunea Băile Olăneşti, în comuna Muereasca, în apropierea Mănăstirii Frăsinei şi în zona Brădişor pe Valea Lotrului.

Citeşte şi ALUNECARE de TEREN în Mehedinţi. Un bărbat a murit după ce maşina sa a fost ÎNGHIŢITĂ de PĂMÂNT