Ambiţia de a deveni viceprimar l-a costat căsnicia. De ce a fost nevoit să divorţeze un ales local

Pentru a putea ocupa funcţia de viceprimar al comunei Coloneşti, judeţul Olt, un ales local din partea PSD a divorţat de soţie, care este secretar al aceleiaşi primării, evitând astfel situaţia de incompatibilitate.

17 iul. 2016, 13:45
Ambiţia de a deveni viceprimar l-a costat căsnicia. De ce a fost nevoit să divorţeze un ales local

Constantin Dan Burducel, viceprimarul comunei Coloneşti, din judeţul Olt, a candidat pentru un post de consilier local pe lista Partidului Social Democrat (PSD). Înainte de alegerile locale din 5 iunie, lui i se propusese însă ca, în măsura în care PSD ar fi câştigat majoritatea în noul consiliu local al comunei, să fie propus pentru funcţia de viceprimar al localităţii.

Pentru asta trebuia însă să divorţeze de soţia lui, în condiţiile în care ea ocupă de mai mulţi ani postul de secretar al comunei, astfel că între soţul viceprimar şi soţie ar fi intervenit situaţia de incompatibilitate.

Da, este un divorţ pe bune, pentru că ce se întâmplă, secretarul unei localităţi nu poate fi rudă de gradul I cu oamenii din funcţii precum cele de primar sau viceprimar. Iar dacă noi l-am susţinut pe băiatul ăsta pentru postul de vice, petru că un băiat bun pentru această funcţie, nu putea fi altfel„, a declarat pentru olt-alert.ro, primarul comunei, Nicolae Stan, care este şi preşedinte al organizaţiei locale a PSD.