Amicalul GERMANIA-OLANDA s-a anulat. PACHET cu EXPLOZIBIL descoperit la STADION

Germania - Olanda, partidă care trebuia să se dispute la Hanovra, de la 21:45, a fost anulată.

17 nov. 2015, 18:41
Amicalul GERMANIA-OLANDA s-a anulat. PACHET cu EXPLOZIBIL descoperit la STADION

UPDATE. Șeful Poliției din Hanovra: „Pachetul conținea exploziv și un dispozitiv care ar fi urmat să-l declanșeze. Practic, teroriștii au amplasat o bombă în interiorul stadionului și una într-un camion de lîngă stadion, dar ambele au fost descoperite”.

DW Sports susține că s-a luat decizia ca meciul să fie anulat după ce pe stadion a fost găsit un „obiect suspect”. „Meciul a fost amînat din motive de securitate”, susține poliția locală într-un mesaj oficial. De ultimă oră, o persoană suspectă a fost reținută în afara arenei.

Cu două ore înainte de start, când fanii începuseră deja să sosească la stadion, un pachet suspect a fost descoperit în interiorul arenei, ca urmare a unui telefon anonim. Imediat, poliţia i-a evacuat pe spectatori, pentru ca apoi „din motive de securitate”, organizatorii să decidă anularea partidei amicale.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, urma să asiste la meci şi era deja în tribuna oficială în momentul în care s-a decis anularea.

Nivelul de alertă în privinţa posibilelor acte teroriste în Germania a crescut, după atentatele de vinerea trecută, de la Paris. Nimeni nu vrea să îşi asume vreun risc, având în vedere zecile de morţi şi sutele de răniţi din capitala Franţei.

Acum o zi a fost anulat şi meciul Belgia – Spania.