AMOR pentru PERMIS, în Argeş. Detalii picante din SCANDALUL PERMISELOR AUTO

Scandalul permiselor de conducere ia din nou amploare după ce, săptămâna trecută, au fost reţinuţi doi poliţişti argeşeni, unul fiind de la Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto, Cosmin Băbuş, şi un altul de la secţia locală Bradu, Gabriel Bălăşescu.

07 nov. 2018, 11:37
AMOR pentru PERMIS, în Argeş. Detalii picante din SCANDALUL PERMISELOR AUTO

Potrivit anchetatorilor din dosarul instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în ultimul an, Cosmin Băbuş a intervenit în favoarea unor persoane, pentru promovarea probei de traseu a examenului de obţinere a permisului de conducere auto, iar Gabriel Bălăşescu a acţionat în legătură cu identificările RAR şi înmatricularea unor autovehicule, scrie ziarulprofit,ro. Din aceleaşi surse oficiale a reieşit că sumele primite de aceştia, drept mită, variau între 200 şi 400 euro. Ceilalţi patru inculpaţi audiaţi au fost chiar persoanele favorizate de cei doi.

Citeşte şi Trafic de influenţă în legătură cu examenele pentru permise auto. Două persoane au fost duse la audieri

Ce a transpirat din dosar şi este acreditat din mai multe surse, inclusiv de avocaţi, este faptul că pentru aranjarea probei practice, la Cosmin Băbuş, nu se făceau intervenţii doar de natură financiară, ci şi de natură sexuală. Astfel, ofiţerul de poliţie, care se transferase de un an de la o secţie din municipiul Piteşti la Înmatriculări, a „poftit” la una dintre candidate.

Aceasta, de profesie vânzătoare de plăceri, impresariată de un „peşte” din Mărăcineni, a cedat până la urmă şi a făcut sex cu poliţistul de la Înmatriculări. După ce a avut-o în „aşternut”, Băbuş i-a dat verde pentru examinarea practică, deşi, atunci când au căzut la pace, omul nu avea nicio idee dacă femeia îl va prinde pe traseu, având în vedere că, în cadrul Serviciului de Permise, se anunţă doar în ziua respectivă cine intră ca examinator pe traseu şi cine se duce pe Biroul Înmatriculări.

Gabriel Bălăşescu este de mai bine de 10 ani la Poliţia Bradu, iar în cazul său anchetatorii fac referire strict la ceea ce făcea acesta pe RAR, pentru înmatricularea autovehiculelor, fără nicio legătură cu permisele auto. Cei doi poliţişti, care în prezent sunt arestaţi preventiv, unul fiind la domiciliu, alături de ceilalţi patru inculpaţi, sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, complicitate la luare de mită, precum şi alte câteva infracţiuni conexe.Cauza a fost documentată cu sprijinul Serviciului Special și Serviciului Tehnic din cadrul Direcţiei Generale