Ana Birchall, audiată în dosarul „Tony Blair” UPDATE

Audiere bombă la DNA Ploieşti. Ana Birchall a fost audiată miercuri în dosarul Ponta-Blair, în calitate de martor. În acelaşi dosar, Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă sunt urmăriţi penal, transmite România TV.

26 oct. 2016, 06:19
Ana Birchall, audiată în dosarul „Tony Blair” UPDATE

UPDATE Ana Birchall a declarat miercuri la ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a fost audiată în calitate de martor în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012, că le-a spus procurorilor aceleași lucruri pe care le-a declarat și în spațiul public, subliniind că nu are nicio implicare în dosar.

„Exact ce am declarat în spațiul public am declarat și formal, în cadrul acestei audieri. (…) Nu am avut nicio implicare în acest dosar, alta decât a facilita un contact între echipa domnului Blair și fundația organizatoare din România”, a spus Ana Birchall.

 

Ana Birchall se va prezenta miercuri la DNA Ploiesti, fiind citata ca martor in Dosarul Tony Blair, potrivit unor surse judiciare. Tot miercuri va sosi la sediul Directiei Anticoruptie din Ploiesti si Gheorghe Stefan “Pinalti” in calitate de inculpat in dosarul lui Vasile Blaga.

Deputatul PSD Ana Birchall a afirmat pe 12 septembrie ca in calitate de secretar international al PSD era obligata in privinta organizarii unor evenimente si a precizat ca nu are nicio calitate in dosarul referitor la vizita la Bucuresti a fostului premier britanic Tony Blair.

Citeşte şi: Averea lui Victor Ponta, sub sechestru în dosarul „Tony Blair”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus sechestru pe una din casele fostului premier al României, Victor Ponta, în dosarul Tony Blair pentru a recupera un prejudiciu de 220.000 de euro.

Este vorba despre un imobil din Capitală, același care a fost pus sub sechestru și în dosarul ”Turceni-Rovinari”.

Conform surselor citate de News, sechestrul a fost instituit în 12 octombrie, imobilul deţinut de Ponta fiind singurul bun pus sub sechestru până în prezent, în acest dosar.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a lui Victor Ponta, din luna iunie, el deţine, împreună cu soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, două apartamente în Bucureşti, unul de 95 de metri pătraţi, cumpărat în 2012, şi altul, cu o suprafaţă de 176 metri pătraţi, obţinut printr-un contract de schimb în 2015.

Ponta mai are, împreună cu soţia, o casă de vacanţă la Cornu, în judeţul Prahova. Daciana Sârbu are şi ea o a doua casă de vacanţă în aceeaşi comună.

Citeşte şi:  Victor Ponta a dat cu subsemnatul în faţa procurorilor în dosarul „Tony Blair”

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Citeşte şi:  Victor Ponta are voie să părăsească ţara şi să dea declaraţii. Magistraţii au modificat condiţiile controlului judiciar

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta că în 2012 a beneficiat beneficiat de o sumă de bani (220.000 de euro) de la un om de afaceri (Sebastian Ghiţă) pentru a-l pune pe un loc eligibil pe listele electorale. Cu aceşti bani ar fi fost organizată vizita în România a unui important lider politic din străinătate (Tony Blair). Ulterior, Sebastian Ghiţă a fost pus pe listele electorale PSD şi a fost ales deputat de Prahova.

Procurorii acuză că primirea de bani pentru nominalizarea pe listele electorale a unor persoane este folos necuvenit pentru Victor Ponta, cel care are puterea de decizie asupra listelor electorale din poziţia de preşedinte de partid. 

Victor Ponta este acuzat de folosirea influenţei şi complicitate la spălare de bani.

Pedeapsa pentru folosirea influenţei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.