Ana Maria Topoliceanu, discuţie cu Tudor Breazu despre Udrea: „M-a întrebat dacă sunteţi amanţi”

Ana Maria Topoliceanu a fost inregistrata de celebrul, de acum Cici Breazu, când făcea presiuni asupra acestuia pentru a face declaraţii împotriva Elenei Udrea. Ei au comunicat prin computer, video, iar Tudor Breazu a pastrat inregistrarea si le-a dat-o procurorilor. Dupa vizionare, anchetatorii au chemat-o pe Maria Topoliceanu la audieri iar aceasta a inceput sa toarne tot despre Gala Bute. Au apărut însă şi detalii picante în înregistrări.

01 mart. 2015, 10:22

Denunturile facute de Topoliceanu si Breazu impotriva Elenei Udrea vizau în special operaţiunile financiare. „Primea mita acasa. Banii erau ascunsi in pungi sau genti”, au anunţat cei doi la DNA, dar există şi alte discuţii mai puţin oficiale care s-au scurs din interceptările DNA.

Inregistrarea video a DNA:

Ana Maria Topoliceanu: „Daca iti zic sa zici de ea, sa zici! Incerc cat pot sa nu ne aresteze. Le-am zis ca suntem certati. Daca imi sustii varianta, e mai credibil.
Tudor Breazu a incuviintat pozitiv prin inclinarea capului.
Ana Maria Topoliceanu: „M-a intrebat daca sunteti amanti
Amandoi au zambit ironic.
Ana Maria Topoliceanu: „Tu trebuie sa fii cel folosit! Cred ca au nevoie de noi sa le spunem lucruri. Zici doar de banii de la Lungu. Incerc sa scapam, spunandu-le niste lucruri. Nu vreau la puscarie nici pentru mine, nici pentru tine.”

Într-o nouă postare pe contul de Facebook al Elenei Udrea, semnată de „echipa de comunicare”, se spune că „se creează în mod fals ideea că banii destinaţi cumpărării de publicitate de către MDRT la «Gala Bute» ar fi fost deturnaţi către Elena Udrea.

Topoliceanu: Elena Udrea a cerut 10 milioane de euro pentru ea şi pentru partid din bugetul CNI

„Nimic mai neadevărat. Acuzaţiile de luare de mită la adresa fostului ministru nu au nicio legătură cu organizarea evenimentului sportiv, ele fiind doar «anexate» la dosar”, continuă textul menţionat.

„Circuitul denunţurilor: • Adrian Gărdean depune denunţ împotriva lui Ştefan Lungu şi a lui Gheorghe Nastasia. • După ce a fost acuzat, Lungu o denunţă pe Ana Maria Topoliceanu şi îl pomeneşte şi pe Tudor Breazu. • Acuzată de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunţ împotriva Elenei Udrea şi îl presează pe Tudor Breazu să declare, la rândul său, împotriva lui Udrea. • Breazu neagă afirmaţiile lui Topoliceanu şi demonstrează cu probe presiunile la care a fost supus. • După denunţul lui Gărdean, Nastasia neagă, iniţial, acuzaţiile, pentru ca, apoi, să depună un denunţ împotriva Elenei Udrea. Concluzie: denunţurile împotriva lui Udrea au venit abia după ce Topoliceanu şi Nastasia au fost puşi sub acuzare. În realitate, odată prinşi, aceştia au vrut, în mod fraudulos, să plaseze vina mai departe”, se arată în postarea de pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Răsturnare de situaţie: Avocaţii Elenei Udrea s-au pus de acord

Elena Udrea a fost arestată preventiv miercuri, după ce ICCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul „Gala Bute”. Decizia nu este definitivă, contestaţia Elenei Udrea urmând să se judece, în 5 martie, tot la instanţa supremă.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.