ANAF în control la RISE Project după dezvăluirile despre Liviu Dragnea. Reacţia preşedintelui PSD. Ce spune ANAF UPDATE

Redacţia RISE Project a fost vizitată joi de inspectorii ANAF, chiar în ziua în care anunţase publicarea unui nou episod despre afacerile şi legăturile lui Liviu Dragnea. Preşedintele PSD a precizat într-o intervenţie la România TV că nu ştie nimic despre controlul ANAF şi a cerut instituţiei să dea explicaţii publice despre acţiunea declanşatăla sediul RISE.

RomaniaTV.net
06 iul. 2017, 15:27

UPDATE Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, afirmă că inspecţia care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost făcută în urma unei analize de risc realizate de către DGAF, după o sesizare şi că instituţia desfăşoară sute de controale, „fără legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii”. De asemenea, Ministerul Finanţelor a anunţat că a solicitat ANAF o informare în legătură cu controlul derulat la Rise Project.

„Din primele informaţii puse la dispoziţie de conducerea DGAF  rezultă că inspecţia desfăşurat- la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF.  Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF Bucureşti”, afimră preşedintele ANAF Bogdan Stan.

El precizează că „în fiecare zi DGAF desfăşoară sute de controale, bazate pe analize interne minuţioase, care nu au legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţ’ii”.

De asemenea preşedintele ANAF va face declaraţii de presă vineri, la sediul Guvernului, după întâlnirea cu premierul Mihai Tudose. 

La rândul său, Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că  a cerut ANAF „o informare în legătură cu speţa prezentată de jurnalişti în spaţiul media, cu privire la controlul inopinat al unor inspectori ANAF la redacţia Rise Project”.

Precizările ANAF vin după ce jurnaliştii de la Rise Project au anunţat că fac obiectul unui control al  ANAF, asociat în spaţiul public cu anchetele acestora care l-au vizat pe liderul PSD Liviu Dragnea şi cu faptul că joi era aşteptat un nou articol pe acest subiect. Liviu Dragnea a negat orice legătură cu acţiunea ANAF, declarându-se surprins şi afirmând că se încearcă compromiterea sa.


UPDATE RISE a avut un schimb de replici pe WhatsApp cu Liviu Dragnea. Preşedintele PSD le-a precizat şi celor de la RISE că nu ştia de control şi a spus că va emite şi un comunicat.

COMUNICAT Liviu Dragnea

„Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații: nu am nicio implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project, sunt indignat de ceea ce se întâmplă, am sentimentul că se încearcă compromiterea mea, faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nicio legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă”, se arată într-un comunicat trimis de Liviu Dragnea.

 

RISE Project a anunţat pe Facebook că este controlată de ANAF şi a postat o poză cu inspectorii sosiţi la redacţie. Acţiunea are loc în ziua în care era anunţată publicarea unui nou episod din investigaţiile RISE privind relaţiile de putere şi afaceri ale lui Liviu Dragnea.

„Tocmai am fost vizitați la redacție de inspecția Antifraudă de la ANAF, control inopinat.

Florin Tunaru, vicepreședinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat în Fundația pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea.

Publicăm curând articolul Serviciul lor secret, a scris RISE Project pe Facebook joi după-amiază.

Postarea s-a viralizat repede, fiind share-uită de peste 3.000 de ori în două ore.

Liviu Dragnea a intervenit telefonic la România TV în jurul orei 18.00, precizând nervos că ştie nimic despre controlul ANAF. Mai mult, Dragnea a cerut ANAF să explice public acţiunea de control.

„Acum 29 de minute am primit un mesaj si prin mesaj am aflat ca ANAF a inceput aceasta actiune. Sunt indignat de ceea ce se intampla, se incearca compromiterea mea. Sper sa existe explicatii logice. Sper ca aceste institutii sa nu aiba alte motivatii, cer explicatii publice”, a declarat Liviu Dragnea telefonic.

El a mai precizat că îşi va rezolva problemele cu dezvăluirile RISE Project pe calea justiţiei.

„Faptul ca o publicatie publica ceva despre mine, voi actiona pe caile legale, dar libertatea presei nu trebuie afectata sub nici o forma. Nu vreau ca cineva din presa sa se simta inhibat, sa nu mai poata faca anchete, fiecare cu meseria lui, nu trebuie implicate instituliile statului. Sper sa nu fie o actiune de compromiterea a mea (controlul ANAF – n.r.)”, a mai spus Dragnea.

Rise Project a publicat în ultima perioadă o serie de anchete cu privire la presupuse legături de afaceri pe care Dragnea le-ar avea în Brazilia.

Jurnaliștii Rise Project susțin că afacerile din America de Sud ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, ar fi intrat „în colimatorul” procurorilor brazilieni. Mai mult, investigația Rise Project a făcut subiectul unui documentar difuzat pe a doua mare rețea de televiziune din Brazilia. Jurnaliștii au prezentat, luni, noi date despre călătoriile șefului PSD în Brazilia.

Rise Project susține că procurorii brazilieni ar suspecta o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în legătură cu investițiile făcute în Brazilia pe numele prietenilor lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a notificat autorităţile din Brazilia referitor la anchetele care îl vizează, publicate de către Rise Project, el solicitând explicaţii pentru punerea la dispoziţie a unor date pe care le consideră „strict personale”.

Citeşte şi: Liviu Dragnea cere explicaţii autorităţilor din Brazilia pentru „date personale” publicate de Rise Project