Anchetă la o şcoală din Galaţi. Directorul este acuzat că ar fi bătut o elevă

O elevă de 13 ani, din Galaţi, îl acuză pe directorul şcolii unde învaţă că a agresat-o şi are şi un certificat medico-legal care atestă loviturile. De cealaltă parte, cadrul didactic neagă acuzaţiile şi spune că fata a alunecat şi a căzut.

20 iun. 2017, 14:33
Anchetă la o şcoală din Galaţi. Directorul este acuzat că ar fi bătut o elevă

Maria Peglau, mama elevei de 13 ani, a povestit, marţi, presei, că directorul şcolii i-a bătut fiica în 8 iunie, însă a păstrat tăcerea până când a început vacanţa de teama unor repercusiuni.

„A venit domnul director, a luat-o şi mi-a tras-o de păr şi a dat-o cu capul de pupitru, ulterior fata acuzând două lovituri la cap şi una la şold pentru care s-a scos certificat medico-legal. A spus că s-a răzbunat pe toate mizeriile făcute de fetiţa mea în incinta şcolii”, a povestit Maria Peglau, potrivit Mediafax.

Întrebată despre ce mizerii este vorba, femeia a afirmat că directorul şcolii i-a spus că fiica ei ar fi întreţinut relaţii sexuale în instituţie, cu un coleg, motiv pentru care i s-ar fi scăzut nota la purtare.

„Domnul director mi-a spus că fetiţa întreţine relaţii sexuale în incinta şcolii. A spus că s-a răzbunat pe toate mizeriile făcute de fetiţa mea în incinta şcolii. L-am întrebat despre ce mizerii vorbeşte, nu a putut să argumenteze”, a mai spus Maria Peglau.

Femeia a precizat că a depus plângere la Poliţie iar marţi a înştiinţat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a demarat o anchetă.

„În cazul în care situaţia se confirmă, măsurile sunt grave”, a anunţat Doiniţa Popa, inspector adjunct al ISJ Galaţi.

Şi Poliţia anchetează scandalul de la şcoala din Galaţi, în urma unei plângeri depuse.

„Organele de poliţie au fost sesizate la data de 15 iunie cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de loviri sau alte violenţe printr-o plângere prealabilă. În cauză se efectuează cercetări într-un dosar penal”, a declarat Delia Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Directorul şcolii, care este şi profesor de istorie, se apără şi spune că nu a lovit-o pe elevă.

„Nu a fost o agresiune. În momentul în care a venit de pe culoar, a intrat în fugă în clasă. Eleva a trecut pe lângă mine, a făcut o fentă, s-a dus peste prima bancă, a căzut banca peste ea, am săltat-o de acolo şi cam despre asta a fost absolut totul”, a explicat Florin Cernat, directorul Şcolii Mihai Viteazul din Galaţi.

În cazul în care acuzaţiile se vor confirma, directorul şcolii va fi suspendat din funcţie. De asemenea, el poate fi pedepsit pentru infracţiunea de lovire.

Citeşte şi Anchetă extinsă a autorităţilor după ce un tânăr de 18 ani aflat în plasament la o familie s-a sinucis